Prognoza meteo pentru luni, 20 august: Vremea va fi însorită în mare parte, dar vor apărea și furtuni cu fulgere

Ana Ioana   
în Prognoza meteo
19/08/2018, 17:44
Prognoza meteo pentru luni, 20 august: Vremea va fi însorită în mare parte, dar vor apărea și furtuni cu fulgere
Vremea in luna septembrie va fi una caniculara

Prognoza meteo pentru luni, 20 august: Vremea va fi însorită în mare parte. Prognoza meteo pentru luni, 20 august se anunță însorită în mare parte și furtuni cu fulgere.
Temperaturile din aceste zile vor aduce un regim termic foarte călduros, cu valori termice peste mediile climatologice lunare.

Vor fi și deficite precipitații estimate, în special în ultima lună de vară. Vremea din 20 august va fi extrem de călduroasă, însă suntem departe de terminarea ploilor torențiale.  Toată luna august, temperatura aerului va avea valori peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării, în condițiile în care, pentru această lună, media valabilă multianuală este de 19,7 grade Celsius.

Citește și: Horia Moculescu a recunoscut de ce boală suferă: ”Am sindromul Morton!”

Citește și: Mașinile diesel, decizie de ultim moment! Ți se poate radia mașina din oficiu, dacă ești pe lista asta

Prognoza meteo pentru luni, 20 august: În țară

Următoarele zile vor fi călduroase, în contextul poziționării unei arii de presiune ridicată în partea estică a continentului. Temperaturile pe care le vom resimți în timul după-amiezii sunt așteptate să urce spre 34-36 de grade Celsius în partea de sud a teritoriului. Când vine vorba de temperatură-umezeală, urmează să atingă sau chiar să depășească cu putin pragul critic de 80 de unități.

Umiditatea relativ scăzute va face ca disconfortul termic să nu fie așa de ridicat. Aceata va fi ridicată doar în vestul țării, unde temperaturil maxime vor fi mai scăzute cu 2-4 grade față de sud.
Precipitațiile vor fi puține și își vor face apariția cu precădere deasupra masivelor montane și în regiunile intracarpatice. Totul este izolat, deci sunt așteptate pentru a se înregistra cantități tot mai scăzute de apă.

Prognoza meteo pentru luni, 20 august: În București

Luni, 20 august, cerul se va menține în mare parte senin, însă sunt posibile unele averse sau a unor furtuni de fulgere. Temperaturile vor fi foarte ridicate în Capilată. Niminele și maximele termice vor fi între 18 grade celsius și 32 grade celsius. Dinspre Nord-Est vântul va sufla moderat, dar cu o viteză între 10 și 15 km/h. Norii îsi vor face apariția, însă pe timpul nopții, iar de-a lungul zilei sunt așteptate ploi. Pe tot parsursul săptămânii 20-16 august, vremea continua să fie călduroasă și însorită.

Prognoza meteo pentru luni, 20 august: Vremea la mare

Se anunță vreme frumoasă pentru cei ce își vor petrece acum vacanța la mare. Temperaturile se vor încadra între 30 și 19 grade celsius. Norocoși cei care au concedii în această perioada, vremea la mare nu anunță ploi! Tot pe parcursul lunii august, precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, deficitare, sub media de 64,7 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Muntenia (până la 95 l/mp) şi Transilvania (90 l/mp), iar cele mai deficitare în Dobrogea, între 28 şi 40 l/mp.

Prognoza meteo pentru luni, 20 august: Vremea la munte

Cei care au ales muntele în locul distracției la mare vor avea parte de căteva zile cu ploaie. Vor apărea după câteva zile de repaos. Pentru luni, 20 august, se anunță furtuni cu fulgere la orele după-amiezii. Vântul va sufla moderat pe direcția Est-Sud-eST. Sunt șanse de 40% ca ploaia sa apară. Temperaturile minime și maxime vor fi între 14 grade celsius și 26 grade celsius. cantitatea de apă ce se va strânge pe parcursul zilei va fi de 2 l/m²

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×