Horia Moculescu a recunoscut de ce boală suferă: ”Am sindromul Morton!”

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
19/08/2018, 12:48
Horia Moculescu a recunoscut de ce boală suferă: ”Am sindromul Morton!” GALERIE FOTO

Horia Moculescu a recunoscut de ce boală suferă: ”Am sindromul Morton!”. Au apărut din ce în ce mai multe zvonuri care spun că Horia Moculescu este cu sănătatea la pământ. Din nefericire, compozitorul este chinuit de boală și abia se mai ține pe picioare. Acesta, ajuns la 81 de ani, se luptă cu probleme de sănătate din ce în ce mai mari. Imagini cu el arată că se deplasează foarte greu din cauza problemelor pe care le are la un picior.

Compozitorul a fost surprins în timp ce ieșea dintr-un magazin de lângă blocul sau. Horia Moculescu s-a deplasat greoi spre casă, iar când a ajuns în fața clădirii în care locuiește, a simțit nevoia să se sprijine de zid pentru a-și putea oferi echilibru. Acesta a dezvăluit de ce boală suferă și a povestit că a fost foarte aprope de a-și pierde piciorul.

Citește și: Șerba Huidu, scandal! Totul a pornit de la jandarmerița bătută în Piața Victoriei

Citește și:  Câți bani câștigă Bianca Drăgușanu din contractele de imagine. ”Fac reclame doar pe bani!”

Horia Moculescu a recunoscut de ce boală suferă: ”Am sindromul Morton!”

Cunoscutul Compozitor a vorbit deschis despre probleme de sănătate. Muzicianul suferă de o boală care îi afectează anumiți nervi de la picioare.”Am ajuns la spital. Am stat opt zile cu perfuzii”, a declarat acesta.
„Tocmai datorită credinţei, deşi am trecut prin multe şi grele de-a lungul vieţii, unele chiar infernale, niciodată n-am fost tentat să mă salvez prin fapte blamabile: prin furt, prin delaţiune sau chiar prin lene. Cu toate că, de foarte multe ori, m-am acuzat c-am fost leneş, dar, de fiecare dată, au existat nişte circumstanţe care m-au grevat, deci n-a fost o lene deliberată.

Uite, inclusiv în prezent mi se întâmplă să mă acuz de lene. De exemplu, de vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da’ atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept! Cu toate astea, încerc, în continuare, să-mi duc viaţa dincolo de lenea impusă de circumstanţe. De pildă, m-am păstrat şi azi un om foarte gospodar. În sensul că pun lucrurile în maşina de spălat – de călcat se ocupă însă menajera -, gătesc, spăl vasele imediat, şi când gătesc, şi când mă­nânc… Un om cu-adevărat leneş, în situa­ţia mea, s-ar complăcea, lăsând în urma lui un munte de vase”, a povestit celebrul muzician.

Viață plină de griji pentru Horia Moculescu

Compozitorul nu a fost ferit de necazuri în viață. Fiul vestitului muzician a decedat la vâsta de 31 de ani, în urma unui accident. Acesta s-a prăbușit de la etajul 5 al blocului din Berlin în care locuia. Se pare ca fiul lui Horia Moculescu, Ionuț, a fost chinuit de problemele de sănătate în toți anii de viață. Din acestă cauză mulți au susținut de la acea vreme că bărbatul s-ar fi sinucis, însă nu a fost așa.

”Nu s-a sinucis cum s-a zvonit, a fost un accident. El fusese diagnosticat cu Hepatita C, făcea tratament cu Interferon, dar și cu alte pastile, care l-au băgat în depresie. În acea seară, a vrut să repoziționeze antena tv de pe balcon, dar pentru că era foarte amețit din cauza tratamentului, s-a dezechilibrat și a căzut de la etajul 5”, a declarat ultima nevastă a lui Horia Moculescu.

”Fiul lui Moculescu se născuse aproape orb. Purta ochelari fumurii, căci cu un ochi nu vedea absolut deloc, iar la celălalt avea dioptrii -13, adică enorm. S-a chinuit toată viața cu vederea, a fost operat de câteva ori în Germania, unde locuia cu mama lui, Ana Maria. Toate cheltuielile au fost suportate de tatăl său vitreg, Klaus Carmienke, arhitect de profesie, care l-a ținut și la studii, în Berlin. Horia îmi zicea adesea că se simte prost că de fiul lui are grijă altcineva. Ionuț era un bărbat foarte deștept, a făcut Politologie, avea și doctoratul luat”, a mai dezvăluit acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×