Horia Moculescu, probleme grave de sănătate. Celebrul compozitor abia se mai ține pe picioare

Sanda Popescu   
în Stiri mondene
04/08/2018, 13:45
Horia Moculescu, probleme grave de sănătate. Celebrul compozitor abia se mai ține pe picioare GALERIE FOTO
Horia Moculescu a fost surprins după ce și-a facut cumpărăturile.

Horia Moculescu are probleme grave de sănătate. Compozitorul se chinuie cu boala pe care o are și abia se mai ține pe picioare. Artistul român are probleme  la picior de multă vreme, iar ele  încă există, ba chiar s-au și accentuat în ultima perioadă. Artistul a fost surprins după ce și-a facut cumpărăturile. Acesta se ducea într-un magazin cu produse bio, aproape de blocul în care locuiește. Dar, din cauza durerilor pe care le are la piciorul stâng, tot drumul său a fost plin de poticniri, scrie Spynews.ro. Artisul s-a oprit pe tot parcursul drumului și a respirat indelung, ba chiar s-a spijinit și de marginea blocului, cand a ajuns aproape de casă.

iar în 1976-Salcia- Melodii de Horia Moculescu.
Neluând în seama problemele sale de sănatate, compozitorul încearcă în continuare să aibă grija de casă și să fie un om gospodar.

Celebrul compozitor s-a operat la picior, dar în zadar, pentru că durerire nu au trecut dupa intervenție. Cu toate acestea, el nu se plânge din cauza problemelor de sănătate, ci de faptul că uneori se consideră leneș. „Tocmai datorită credinţei, deşi am trecut prin multe şi grele de-a lungul vieţii, unele chiar infernale, niciodată n-am fost tentat să mă salvez prin fapte blamabile: prin furt, prin delaţiune sau chiar prin lene. Cu toate că, de foarte multe ori, m-am acuzat c-am fost leneş, dar, de fiecare dată, au existat nişte circumstanţe care m-au grevat, deci n-a fost o lene deliberată.”, a spus Horia Modulescu, în cadrul unui interviu acordat Formula As.

Horia Moculescu, despre problemele sale de sănătate

Pe parcursul interviului, artistul explică exact și care sunt problemele sale de sănătate.”Uite, inclusiv în prezent mi se întâmplă să mă acuz de lene. De exemplu, de vreo 9-10 ani, am o problemă la laba piciorului stâng. Am fost operat, dar nu s-a rezolvat nimic. Din pricina disconfortului, nu pot să mai dorm bine, iar asta îmi seacă toată energia. Mă descopăr, în multe zile, lâncezind aşa, pe o bergeră, cu piciorul întins, conform recomandării medicilor – da’ atât stau cu el întins, de-o să-mi rămână definitiv drept!”

Iar, neluând în seama problemele sale de sănatate, compozitorul încearcă în continuare să aibă grija de casă și să fie un om gospodar.”Cu toate astea, încerc, în continuare, să-mi duc viaţa dincolo de lenea impusă de circumstanţe. De pildă, m-am păstrat şi azi un om foarte gospodar. În sensul că pun lucrurile în maşina de spălat – de călcat se ocupă însă menajera -, gătesc, spăl vasele imediat, şi când gătesc, şi când mă­nânc… Un om cu-adevărat leneş, în situa­ţia mea, s-ar complăcea, lăsând în urma lui un munte de vase”, declara tot Horia Moculescu, în cadrul interviului.

Biografie

Horia Moculescu(81) este un pianist, interpret vocal, compozitor, mediator și creator de programe TV din România. Din partea mamei, Horia Moculescu este de origine italiană, iar din partea tatalui este de origine română. Talent muzical precoce, învăța autodidact acordeonul la vârsta de șase ani. Urmează cursurile medii la Turda, la Liceul de Băieți. Din cauza regimului comunist, nu a fost admis la Conservatorul din București, iar mai apoi se înscrie la Facultatea de Mine, din Petroșani.

Compozitorul se chinuie cu boala pe care o are. Problemele la picior îl chinuie foarte tare, ba chiar s-au și accentuat în ultima perioada.
În anul 1973-1974, melodia marelui compozitor ”Salcia” a fost însrisă șa Festivalul Mamaia, iar de fiecare dată a fost respinsă.

A compus multe șlagăre cunoscute de întreaga țara precum-”Balanța inimii”- Margareta Pâslaru si grupul 5T, ”Fir de busuioc”-Corina Chiriac,”Pentru tot ce a fost îți mulțumesc”- Corina Chiriac și multe altele. Ca solist vocal și compozitor, a înregistrat doar doua discuri vinil 7 și un singur LP: 1962- Norma Mia, Cosi Pallida, Madame, Ciao, EDC 541, Vinil, Electrecord. În 1965- Al III-lea Festival de Muzică Ușoară Românească Mamaia, iar în 1976-Salcia- Melodii de Horia Moculescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×