Prognoza meteo pentru 8 martie! Un val polar lovește România de Ziua Femeii

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
06/03/2019, 16:23
Prognoza meteo pentru 8 martie! Un val polar lovește România de Ziua Femeii GALERIE FOTO
Prognoză ANM pentru 8 martie!

Un val de aer rece va lovi România de Ziua Femeii, pe data de 8 martie. Frigul va veni din nou pentru o scurtă vreme, cu toate că temperaturile din ultima perioadă au fost cât se poate de frumoase. Vremea se va răci și puțin înainte de 8 martie, iar săptămânile ce vor urma vor fi curpinse de grade din ce în ce mai puține în termometre. Iată prognoza meteo pentru Ziua Femeii!

Prognoza meteo pentru 8 martie! Un val polar lovește România de Ziua Femeii

Din păcate, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că un val de aer polar va lovi toată țara în cursul zilei de 8 martie. Mercurul din termometre va coborâ drastic în zonele de munte, iar posibilitatea unor precipitații există pe arii extinse.

În Capitală, temperaturile maxime anunță 22 de grade Celsius și o vreme cu nori și soare. Vânturi vin din partea de sud-vest a teritoriului României cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h. În cea de a doua parte a zilei de 8 martie, în București vor fi minim 8 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest a țării cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Prognoza meteo pentru 8 martie
Prognoza meteo pentru 8 martie

Meteorolog, despre valul de aer rece venit în România

„Luna ianuarie este cea mai rece din calendar, deci ne putem imagina, cel puţin până în acest moment, că trebuie să ne aşteptăm ca temperatura medie să fie sub zero grade în cea mai mare parte a ţării, precipitaţiile să fie foarte puţine pe partea de est şi centru a teritoriului şi ceva mai multe pe vest şi sud-vest.

Este luna cu recorduri de temperaturi minime, chiar dacă acestea s-au înregistrat foarte de demult, în 1942. Este o lună cu precipitaţii foarte reduse, cel puţin pe jumătatea de est a teritorului. Statistica ne arată că luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole şi trebuie să fim atenţi şi la statistica de viscole din martie. De asemenea, să nu uităm că anul trecut am avut un viscol de proporţii şi în luna aprilie… Să lăsăm deschisă posibilitatea ca iarna să nu se încheie pe 28 februarie”, a menționat Florinela Grigoreacu, meteorolog.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×