ANM a modificat prognoza meteo pentru București și alte 2 județe. Cum va fi vremea în zilele următoare

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
06/03/2019, 13:27
ANM a modificat prognoza meteo pentru București și alte 2 județe. Cum va fi vremea în zilele următoare GALERIE FOTO
ANM a modificat prognoza meteo pentru București și alte 2 județe

ANM a modificat prognoza meteo pentru București și alte 2 județe. Meteorologii anunță valori termice mai ridicate decât temperaturile obișnuite pentru această perioadă a anului. Vremea va continua să fie caldă și în următoarele zile, după care urmează un interval cu răcire ușoară. Miercuri dimineață, a fost cod galben de vânt în Suceava și Neamț.

ANM a modificat prognoza meteo pentru București și alte 2 județe

Miercuri, vântul suflă moderat în vestul Banatului, în Crișana, în Moldova și în Dobrogea, în timp ce în restul regiunilor bate slab, cel mult slab până la moderat. Temperaturile maxime sunt situate în general între 7 și 12 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 10-15 grade în Moldova.

Dimineața, a fost în vigoare un cod galben de vreme severă. În județele Suceava și Neamț s-au semnalat intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100 km/h. Avertizarea cod galben a fost valabilă între orele 08:00 – 11:00. La munte s-au semnalat precipitații trecătoare, iar cerul a prezentat înnorări trecătoare pe timpul zilei. Vântul are intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, dar local și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile se încadrează între 7 și -3 grade celsius în zonele înalte.

A fost cod galben de vânt în Suceava și Neamț
A fost cod galben de vânt în Suceava și Neamț

Cum va fi vremea în zilele următoare

Tendința de încălzire a vremii se va menține până la finalul săptămânii. Joi, în București se vor înregistra 19 grade Celsius, iar cerul va fi parțial noros. Vineri se vor înregistra 22 de grade în Capitală, în timp ce sâmbătă mercurul din termometre va urca până la 21 de grade Celsius. Altfel spus, primăvara începe să își intre, încet, încet în drepturi.

Meteorologii anunță că după aceste zile marcate de temperaturi ridicate vor urma zile în care valorile termice vor înregistra o scădere. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, informează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×