Prognoza meteo 3-10 martie 2019. Temperaturile încep să crească

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
03/03/2019, 13:19
Prognoza meteo 3-10 martie 2019. Temperaturile încep să crească GALERIE FOTO
Prognoza meteo 3-10 martie 2019

Prognoza meteo 3-10 martie 2019. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile încep să crească în perioada 3-10 martie și se apropie de media normală pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineața și noaptea, iar valorile termice vor înregistra valori care vor ajunge și până la 22 grade Celsius.

Prognoza meteo 3-10 martie 2019

Vremea va deveni caldă pentru această perioadă în toate regiunile din țară. În prima zi a săptămânii, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni şi pe litoral, în timp ce minimele se vor încadra, în general, între -4 şi 6 grade Celsius. Valorile termice vor crește de la o zi la alta, iar marți vom avea 8…9 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17…19 grade Celsius în regiunile sudice.

Miercuri, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate ziua în nordul, centrul şi estul ţării, unde local va ploua slab, iar în zona de munte, mai ales în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse, vor predomina ninsorile. Maxima va fi de 6…7 grade în depresiuni şi 15…16 grade în regiunile sudice, iar minima între -4 şi 6 grade.

În Capitală vor fi și 22 de grade Celsius
În Capitală vor fi și 22 de grade Celsius

Vremea va fi caldă pentru această perioadă

Prognoza meteo 3-10 martie 2019. Tendința de încălzire a vremii se va menține până la finalul săptămânii. Joi, în București se vor înregistra 19 grade Celsius, iar cerul va fi parțial noros. Vineri se vor înregistra 22 de grade în Capitală, în timp ce sâmbătă mercurul din termometre va urca până la 21 de grade Celsius. Altfel spus, primăvara începe să își intre, încet, încet în drepturi.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, informează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×