Prognoza meteo miercuri, 16 ianuarie! Vremea în București, Iași, Brașov, Constanța sau Cluj: ninsorile se intensifică

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
15/01/2019, 14:51
Prognoza meteo miercuri, 16 ianuarie! Vremea în București, Iași, Brașov, Constanța sau Cluj: ninsorile se intensifică
Ce spun meteorologii pentru ziua de 16 ianuarie?

Prognoza meteo pentru miercuri, 16 ianuarie, arată că vântul va fi intens, codul galben de ninsoare este în vigoare, iar maxima în Capitală vor fi cuprinse între 1 grade Celsius și 2 grade Celsius.

Județele atenționate vizate de Codul galben de viscol sunt: Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj şi Timiş.

Prognoza meteo miercuri, 16 ianuarie: cod galben de viscol

Specialiștii de na ADministrația Națională de Meteorologie anunță că insorile se vor intensifica pe timpul nopții, iar vântul va avea viteza de 65-80 de km/h, iar pe creste rafalele vor ajunge peste 120 de km/h. De asemenea, acestea vor spulbera zăpada și vor reduce vizibilitatea. 

Prognoza meteo 16 ianuarie
Prognoza meteo 16 ianuarie

”În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h”, au transmis meteorologii.

Vremea în București

Vreme București 16 ianuarie
Vreme București 16 ianuarie

În București maxima va atinge 3 grade Celsiu, iar cerul va fi cu nori și soare. Vânturi vin din partea de vest cu 15 km/h și cu rafale de 24 de km/h. Nopate aduce -4 grade Celsius și un cer parțial noros. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Vremea în Iași

Vrmea în Iași 16 ianuarie
Vrmea Iași 16 ianuarie

În Iași vor fi maxim 2 grade pe timpul zilei, alături de o aversă de ploaie sau ninsoare. Vânturi vin din direcția de vest a teritoriului României cu 13 km/h și cu rafale de 20 de km/h. Noaptea vine cu doar -2 grade Celsius și cu un cer predominant noros. Vânturi vin dinspre sud-sud-vest cu km/h și cu rafale de 15 km/h.

Vremea în Brașov

Vreme Brașov 16 ianuarie
Vreme Brașov 16 ianuarie

În Brașov va fi maxima de 3 grade Celsius, alături de puțină ninsoare sau fulguieli. Vânturi vin din direcția de vest-nord-vest ale teritoriului României cu 13 km/h și cu rafale de 22 de km/h. Noaptea aduce doar -3 grade Celsius și nori joși. Vânturi vin din sud-sud-vest cu 6 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Vremea în Constanța

Vreme Constanța 16 ianuarie
Vreme Constanța 16 ianuarie

Maxima în Constanța este de 4 grade Celsius și un cer noros. Vânturi vin din partea de vest a teritoriului României cu 26 de km/h și cu rafale de 37 de km/h. Noaptea aduce doar -1 grad Celsius și un cer parțial noros. Vânturi vin din partea de vest-nord-vest cu 15 km/h și cu rafale de 28 de km/h.

Vremea în Cluj

Vreme Cluj 16 ianuarie
Vreme Cluj 16 ianuarie

În Cluj maxima va fi de 4 grade Celsius și puțină ninsoare și ploaie. Vânturi vin din partea de nord-vest cu 17 km/h și cu rafale de 30 de km/h. Minima nopții va fi de -4 grade Celsius și un cer predominant noros. Vânturi vin din partea de sud-sud-est cu 6 km/h și cu rafale de 7 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×