Vremea rea ia vieți! Doi frați din Galați au murit de frig

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 09:41
Vremea rea ia vieți! Doi frați din Galați au murit de frig

Vremea rea a luat deja două vieți în comuna Tulucești, județul Galați, unde un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost gărit mort în casa înghețată. Fratele acestuia, în vârstă de 64 de ani, a fost dus la spital în stare critică, dar medicii nu l-au mai putut salva.

Numărul persoanelor moarte din cauza frigului a ajuns la șapte, în județul Galați. Sărăcia și alcoolismul sunt principalele motive pentru care aceste persoane au pierit. Cei doi frați locuiau în comuna Tulucești, satul Șivița, și au murit în aceeași zi din cauza frigului.

Doi frați au murit din cauza frigului

Viața rea ia vieți! Doi frați din Galați au murit de frig
Vremea rea ia vieți! Doi frați din Galați au murit de frig

Cei doi bărbați au fost găsiți înghețați bocnă chiar în casa în care locuiau. Cel de 50 de ani era deja mort în momentul descoperirii, iar fratele său, cu 14 ani mai învârstă, era în stare critică. Acesta a fost transportat de urgență la spital, însă medicii n-au mai putut face nimic pentru a-l salva. Aceștia au constatat că bărbatul se afla într-un șoc hipotermic sever, dar și că avea o intoxicație etanolică acută.

„Pe trupul bărbatului găsit decedat nu au fost identificate urme de violenţă. De asemenea, în urma cercetărilor, s-a stabilit că locuinţa nu era racordată la niciun sistem de alimentare cu energie electrică sau de încălzire. Pentru elucidarea circumstanţeor în care a survenit decesul s-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

„În cazul ambilor fraţi s-a stabilit că decesele au survenit ca urmare a şocurilor hipotermice şi intoxicaţiilor etanolice severe”, completează Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Cei doi frași au fost răpuși din cauza frigului și al alcoolului, iar un alt treilea caz de decez provocat de înghet a fost înregistrat într-o altă comună din nordul județului. Un bărbat de 57 de ani a fost găsit mort într-o casă părăsit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×