Cod portocaliu de ninsori! ANM a emis alertă de vreme severă imediată

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 07:43
Cod portocaliu de ninsori! ANM a emis alertă de vreme severă imediată GALERIE FOTO
ANM a emis alertă de cod portocaliu de ninsori

Ninsorile pun stăpânire pe întreaga ţară în dimineaţa zilei de marţi, 15 ianuarie, iar Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben şi cod portocaliu pentru regiuni mari din ţară. Alerta de vreme severă este imediată şi sunt afectate vestul, centrul şi nordul ţării.

Se vor semnala intensificări ale vânutului, care va ajunge să aibă viteze de până la 125 de km/h şi transport de zăpadă, care va determina scăderea vizibilităţii. Sunt afectate judeţele Hunedoara, în zona de munte, precum şi judeţul Caraş Severin. Codul portocaliu şi-a intrat în drepturi la ora 7:30 şi este anunţat până la ora 13:30.

ANM a emis alertă: cod portocaliu de ninsori

Este, în acelaşi timp, şi cod portocaliu de ninsoare în zona joasă din judeţul Mureş, acolo unde se anunţă intensificări ale vântului, care va bate în rafale puternice, ce vor atinge şi chiar depăşi local viteza de 55 – 60 km / h. Se vor asocia fenomene de transport de zăpdaă, cu scăderea vizibilităţii. Avertizarea iese din sistemul de alertă la ora 10:00.

Alerta emisă de ANM
Alerta de cod portocaliu emisă de ANM în dimineaţa zilei de marţi, 15 ianuarie

Este viscol şi în zona de munte a ţării, în zonele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Grj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Timiş, Vâlcea şi Vrancea:

„Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol Zone afectate: zona de munte În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, se arată pe ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×