Prognoza meteo marți, 8 ianuarie! Vremea în București, Iași, Constanța, Brașov sau Cluj: se încălzește treptat

Ana Chivu   
în Prognoza meteo
07/01/2019, 14:04
Prognoza meteo marți, 8 ianuarie! Vremea în București, Iași, Constanța, Brașov sau Cluj: se încălzește treptat

Prognoza meteo anunțată de specialiști pentru ziua de 8 ianuarie arată că se va încălzi ușor, cu 3-4 grade Celsius. De asemenea, meteorologii anunță că vor fi șanse mari să mai ningă slab în următoarele zile. Weekend-ul trecut România  a fost cuprinsă de temperaturi extrem de mici, față de începutul sezonului rece care a fost destul de blând cu noi. În prima etapă, un val de aer polar siberina s-a arătat, iar mai apoi, un vortex polar a surprins teritoriul.

“Vortexul polar este practic un vârtej în jurul Polului Nord, la înălţimi foarte mari – peste 15 kilometri deasupra pământului şi poate influenţa vremea până jos, acolo unde noi simțim efectele iernii”,a declarat Roxana Bojariu, meteorolog din cadrul ANM.

Prognoza meteo marți,  8 ianuarie: se va încălzi cu 3-4 grade Celsius

Ziua de 8 ianuarie, marți, vine cu o vreme mai caldă, față de zilele trecute cu temperaturi extrem de reci. Până la mijlocul lunii acesteia, temperaturile se vor menține peste pragul de îngheț. De asemenea, vor apărea și precipitații spre finele lui ianuarie, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare.

Meteo pentru marți, 8 ianuarie
Meteo pentru marți, 8 ianuarie

Vremea în București

Vreme București
Vreme București

Pentru ziua de 8 ianuarie se arată -2 grade Celsius și un cer predominant însorit. Vânturi se arată din partea de vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea aduce doar -7 grade Celsius și un cer predominant noros. Vânturi vin dinspre vest-sud-vest cu 9 km/h și cu rafale de 15 km/h.

Vremea în Constanța

Vreme Constanța
Vreme Constanța

În Constanța va fi -1 grad Celsius și un cer însorit spre parțial noros. Vânturi vin din partea de vest-nord-vest cu 15 km/h și cu rafale de 24 de km/h. Noaptea are doar -5 grade Celsius și un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin din partea de sud-vest cu 15 km/h și cu rafale de 22 de km/h.

Vremea în  Brașov

Vreme Brașov
Vreme Brașov

Prima parte a zilei de marți are doar -5 grade Celsius, în rest, va fi o zi însorită. Vânturi vin din partea de nord-nord-vest cu 6 km/h și cu rafale de 9 km/h. Noaptea aduce temperaturi extrem de reci, de -13 grade Celsius, dar și o ninsoare ocazională și fulguieli. Vânturi vin din partea de sud a României cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vreme Cluj-Napoca
Vreme Cluj-Napoca

În Cluj vor fi -5 grade Celsius și o vreme însorită. Vânturi vin din partea de sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea vor fi doar -6 grade Celsius, da rși o ninsoare ocazională și fulguieli. Vânturi vin din partea de est-sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×