Prognoza meteo luni, 7 ianuarie! Vremea în București, Iași, Brașov, Constanța sau Cluj: temperaturile se mențin reci

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 15:30
Prognoza meteo luni, 7 ianuarie! Vremea în București, Iași, Brașov, Constanța sau Cluj: temperaturile se mențin reci
Iată prognoza meteo pentru ziua de luni, 7 ianuarie!

Iată prognoza meteo pentru ziua de luni, 7 ianuarie! Dacă weekend-ul acesta ne-am confruntat cu un val de aer polar siberian care a adus temperaturi foarte scăzute față de cele blânde cu care am început sezonul, acum nu mai e la fel. De asemenea, un vortex a lovit România.

“Vortexul polar este practic un vârtej în jurul Polului Nord, la înălţimi foarte mari – peste 15 kilometri deasupra pământului şi poate influenţa vremea până jos, acolo unde noi simțim efectele iernii”, a declarat Roxana Bojariu, meteorolog din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo luni, 7 ianuarie!

Iarna vine serios din urmă! Duminica aceasta meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat un vortex care va aduce minima temperatură de -18 de grade Celsius.  “Căderi de zăpadă puternice, abundente, dar evident şi vânt puternic, cu viscol, apoi temperaturi foarte scăzute. Imediat după viscol vin acele temperaturi foarte scăzute pentru că stratul de zăpadă reflectă o parte din radiaţie şi ai un efect local de amplificare a anomaliilor negative de temperatură. 

Vă daţi seama că între frigiderul arctic şi cuptorul ecuatorial există un echilibru – dacă însă se produc dezechilibre, de exemplu frigiderul arctic nu mai funcţionează, vă daţi seama că aceste dezechilibre influentează circulaţia generală a atmosferei şi devin anomalii din ce în ce mai obişnuite din păcate şi te poţi aştepta ca în următoarele decenii iarna să nu mai fie ceea ce ştiam noi, ci o succesiune de episoare calde şi reci”, a specificat sursa citată.

Vremea în București

Vremea în București
Vremea în București

În București va fi -1 grad în ziua de 7 ianuarie, alături de un cer noros. Vânturi vin dinspre vest-nrd-vest cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea aduce -9 garde Celsius și o aversă de ninsoare. Vânturi vin din zona de sud cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Vremea în Constanța

Vremea în Constanța
Vremea în Constanța

Ziua de luni vine în Constanța cu 0 grade Celsius și câteva averse. Vânturi vin din partea de nord-nord-vest cu 20 de km/h și cu rafale de 30 de km. Noaptea de 7 ianuarie vine cu doar -6 grade Celsius și o aversă de ninsoare. Vânturi vin dinspre nord-nord-vest cu 22 de km/h și cu rafale de 30 de km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj
Vremea în Cluj

În Cluj-Napoca, pe timpul zilei, vor fi -4 grade Celsius alături de un cer parțial însorit. Vânturi vin din direcția nord-vest cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea aduce chiar -13 grade Celsius. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest ale teritoriului României cu 6 km/h și cu rafale de 7 km/h.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov

Prima partea a zile aduce -1 grad Celsius și un cer noros.Vânturi vin din partea de vest-nord-vest cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Noaptea are -9 gared celsius și o aversă de ploaie. Vânturi vor veni din sud cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Vremea în Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași

Ziua de luni aduce -4 garde celsius și câteva averse de ninsoare. Vânturi vin din partea de nord a teritoriului României cu 18 km/h și cu rafale de 28 de km/h. Noaptea aduce -10 grade Celsius și o aversă de ninsoare. Vânturi vin din direcția nord-nord-vest cu 11 km/h și cu rafale de 24 de km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×