Prognoza meteo pentru următoarele zile: ger și ninsori. Cum va fi vremea în București și în țară

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
07/01/2019, 10:54
Prognoza meteo pentru următoarele zile: ger și ninsori. Cum va fi vremea în București și în țară GALERIE FOTO
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următorele zile și anunță o săptămână rece, cu temperaturi specifice aceste perioade din an, maximele urmând să fie cuprinse între -9 grade și 1 grad Celsius. Cea mai rece noapte va fi cea de luni spre marți, iar vremea se va încălzi ușor în a doua jumătate a săptămânii. Va ninge în Centrul, Nordul  și Vestul țării, iar vântul va sufla cu putere la munte, în Est și Sud-Est.

În Capitală, pe parcursul zilei de luni sunt așteptate ninsori temporare, iar maximele nu vor depăși 0 grade Celsius. Noaptea va fi geroasă, iar mercurul din termometre va coborî până la -7 grade Celsius. Administrația Națională de Meteorologie transmite că noaptea de luni spre marți va fi una geroasă în majoritatea zonelor țării, posibil cea mai rece noapte din zăptămână, cu temperaturi cuprinse între -16 și -6 grade Celsius. Vremea rece se va menține și pe parcursul zilei de marți, când la amiază se vor înregistra valori cuprinse între -9 grade și 1 grad Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile: risc de polei în Sud-Est

Meteorologii se așteaptă la ninsori în noaptea de marți spre miercuri în aproape toate regiunile din țară, excepție urmând să facă Sud-Estul României. În această zonă a țării se vor înregista fenomene meteorologice precum lapovița și ploaia și există riscul de a se produce polei. Vremea se va încălzi ușor începând de miercuri, când temperaturile vor avea valori cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, normale pentru această perioadă a anului.

Ziua de joi vine cu precipitații în Vest, Nord, Centru și Est și pe arii restrânse în restul țării. Vor mai fi ninsori, însă în regiunile din Sud-Est sunt așteptate ploi și lapoviță, iar vântul va sufla cu putere, viscolind zăpada. Astfel, după câteva zile geroase, vremea se va mai încălzi, dar temperaturile nu vor urca peste media normală

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×