Profesorii pot susține cursuri online sau pe WhatsApp. Aceștia vor fi plătiți integral în luna martie, chiar dacă școlile vor fi închise

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 14:44
Profesorii pot susține cursuri online sau pe WhatsApp. Aceștia vor fi plătiți integral în luna martie, chiar dacă școlile vor fi închise
Profesorii pot susține cursuri online sau pe WhatsApp. Sursa foto: cotidianul.ro

Ministerul Educației pregătește totul pentru perioada de carantină în care au intrat școlile, din cauza coronavirusului. Specialiștii ministerului au grijă ca totul să decurgă normal, iar toate activitățile programate să aibă loc, chiar dacă mai târziu.

Profesorii pot susține cursuri online sau pe WhatsApp

Astfel, Ministerul Educației a făcut, marți, noi precizări privind închiderea școlilor, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali.

Reprezentanții ministerului le-au transmis inspectorilor că cei mici vor fi înscriși în clasa pregătitoare după un program care va fi prelungit cu cel puțin o săptămână. La fel se întâmplă și cu evaluarea psihosomatică, pentru care calendarul se prelungește cu o săptămână după reînceperea cursurilor.

Profesorii nu sunt obligați să meargă la școală

De asemenea, profesorii pot ține cursuri pe platforme online sau pe grupurile de whatsapp ale elevilor, pe perioada suspendării cursurilor. Ministerul Educației le-a mai spus inspectorilor că juriștii caută temeiuri juridice pentru ca această activitate să fie considerată sau nu activitate de predare.

Cei care vin la școală în perioada în care școlile sunt închise sunt angajații care aparțin personalului didactic auxiliar și nedidactic. Profesorii nu sunt obligați să dea pe la școală.

În cazul în care la consiliul profesoral sunt programate ședințe de acordare a gradațiilor de merit, atunci acestea vor avea loc în mod normal. Profesorii vor fi plătiți normal pentru luna martie, salariile vor fi primite integral.

De asemenea, inspectorii au aflat că simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat se suspendă până la o dată ulterioară, care nu a fost încă comunicată.

Cursurile școlare au fost suspendate de pe data de 11 martie, până pe data de 22 martie în toată țara. Anunțul a venit de la Ludovic Orban, premierul interimar al României.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×