Cea mai mare Universitate din România își suspendă cursurile, de frica coronavirusului. 45 de mii de studenți sunt afectați

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 14:20
Cea mai mare Universitate din România își suspendă cursurile, de frica coronavirusului. 45 de mii de studenți sunt afectați
UBB își suspendă cursurile până pe data de 22 martie. Sursa foto: legestart.ro

Cursurile Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca se suspendă până pe data de 22 martie, din cauza coronavirusului. Consiliul de Administrație al universității recomandă continuarea cursurilor online, acolo unde este cazul.

UBB își suspendă cursurile până pe data de 22 martie

Cea mai mare universitate din România își suspendă astfel cursurile până pe data de 22 martie, măsura fiind una preventivă. Conducerea instituției a precizat că nu există niciun caz de coronavirus în universitatea respectivă, iar unde nu se pot face cursuri online, acestea vor fi recuperate de studenți.

„Consiliul de Administraţie al UBB a decis suspendarea cursurilor, a conferinţelor, simpozioanelor şi evenimentelor în perioada 11 – 22 martie, măsura având un scop preventiv.

Universitatea are 45.000 de studenți

Nu a fost înregistrat la noi niciun caz de coronavirus, dar s-a decis preventiv suspendarea cursurilor. Recomandarea Consiliului de Administraţie al universităţii este ca acolo unde se poate, cursurile să se desfăşoare online, pe platfome de tip e-learning, iar unde nu se poate, cursurile vor fi recuperate. Activităţile de cercetare care, de regulă, sunt individuale, vor continua”, a spus Irimieş, potrivit Mediafax.

Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca este cea mai mare universitate din România, cu 21 de facultăţi, şi aproximativ 45.000 de studenţi.

Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat premierul Ludovic Orban. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×