Universitatea București își suspendă cursurile până pe 29 martie. Alte cinci universități și-au închis porțile din cauza coronavirusului

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 10:19
Universitatea București  își suspendă cursurile până pe 29 martie. Alte cinci universități și-au închis porțile din cauza coronavirusului
Cinci universități și-au suspendat deja cursurile din cauza coronavirusului *foto: facebook

Încă de duminică autoritățile române au luat decizia ca evenimente cu mai mult de o mie de participanți să fie interzise, în timp ce cele cu un număr mai mic să aibă nevoie de un acord din partea autorităților locale, respectiv a Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP). Având aceste recomandări la îndemână, mai multe universități au decis să își suspende cursurile pentru a preveni o eventuală răspândire a COVID-19. Ultima dintre ele este Universitatea București care va suspenda cursurile până pe 29 martie.

UPDATE 11 martie 10.20: ”Începând de azi de la ora 2 p.m., Universitatea din București suspendă cursurile până pe 29 martie. Se vor face cursuri online”, a anunțat profesorul Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook.

Care sunt universitățile care au suspendat cursurile din cauza coronavirus

Prima universitate care a luat decizia de a suspenda cursurile a fost Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Astfel, Consiliul de Administrație al universității a decis să ia această măsură încă de duminică, 8 martie.

„Suspendarea cursurilor și lucrărilor practice precum și a examenelor pentru toți studenții facultăților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București începând cu data de 09.03.2020 și până la dată de 31.03.2020”, se arată în comunicatul Universității.

Și la Târgu Mureș Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” a decis suspendarea tuturor stagiilor clinice şi lucrărilor practice timp de două zile, pentru limitarea riscului de infecţie cu COVID-19. Urmează ca acestea să se desfăşoare în spaţii puse la dispoziţie de universitate, altele decât clinicile universitare.

De asemenea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat că își suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din orașul Sibiu pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie. Conducerea ULBS a decis ca în toate spațiile didactice și administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanți.

Totodată, Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9-31 martie 2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, arată presa locală și se aplică de luni, 9 martie.

SNSPA își suspendă cursurile cel puțin pentru 4 zile

Ultima care a intrat pe lista universităților care își suspendă cursurile este SNSPA din București. Astfel, Școala Națională de Studii Politice și Administrative va suspenda cursurile în perioada 10 – 13 martie, ca urmare a măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului.

Decizia îi vizează doar pe studenții SNSPA. Angajații universității își vor desfășura activitatea conform programului de lucru obișnuit.

„Având în vedere Hotărârea Consiliului de Administrație al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), activitățile didactice la toate structurile academice din cadrul universității vor fi suspendate, în perioada 10-13 martie 2020, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.

De asemenea, toate evenimentele (conferințe, lansări de carte, workshop-uri, dezbateri etc.) care erau programate luna aceasta la sediul SNSPA vor fi anulate”, se arată în comunicatul SNSPA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×