Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a decis supendarea cursurilor din cauza coronavirusului. Porțile instituției rămân închise până la sfârșitul lunii

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 15:05
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a decis supendarea cursurilor din cauza coronavirusului. Porțile instituției rămân închise până la sfârșitul lunii
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a decis supendarea cursurilor din cauza coronavirusului. Porțile instituției rămân închise până la sfârșitul lunii. Sursa foto: Hepta

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”  din București a luat decizia de suspenda cursurile pe fondul măsurilor de securitatea luate din cauza coronavirusului.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a decis supendarea cursurilor

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București a luat hotărârea de a suspenda cursurile, lucrările practice și examenele, pe fondul măsurilor anunțate, duminică, de grupul de comunicare strategică din cadrul MAI.

Conducerea unității de învățământ superior a decis ca măsura să intre în vigoare de luni și va dura până la 31 martie.

„Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti intrunit in regim de urgenta, in data de 08.03.2020 ora 13.00, hotaraste:

Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta”, anunță instituția pe site-ul oficial.

Până pe 31 martie vor fi anulate adunările mai mari de 1.000 de oameni

Decizia Universității vine după ce secretarul de stat, Raed Arafat, a anunţat că s-a luat decizia de a interzice accesul în spitale al studenţilor şi al aparţinătorilor pacienţilor, până la data de 31 martie.

„Multe spitale au amfiteatre şi studenţii vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale şi pacienţii, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI.

În plus, Grupul de comunicare strategică le recomandă cetățenilor români prezenți în zonele afectate din străinătate să evite România în perioada următoare.

Până pe 31 martie vor fi anulate adunările mai mari de 1.000 de oameni. În plus, studenții stagiari nu mai au voie să facă practică în spitale, anunță reprezentanții MAI. Printre alte măsuri, s-a dispus suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează un caz sau mai multe cazuri de coronavirus.

„Cetățenii români aflați în zonele afectate să evite România. Dacă se află deja în zone afectate și vin aici la bunici, la părinți și aducând cu ei riscul de a fi cineva infectat, nu fac decât să pună viața acestora în pericol”, a anunțat Raed Arafat în cadrul conferinței de presă de sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×