Alertă generală în Bulgaria! Epidemie de gripă B la nivel național. Toate școlile sunt închise

în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 11:19
Alertă generală în Bulgaria! Epidemie de gripă B la nivel național. Toate școlile sunt închise GALERIE FOTO
Epidemia de tip B a dus la închiderea școlilor în Bulgaria. Sursa foto - Emil Djumailiev djumandji / Alamy / Alamy / Profimedia

Alertă generală în Bulgaria acolo unde a fost declarată, în mod oficial, epidemie de gripă de tip B la nivel naţional. S-a ajuns la această concluzie în urma înmulţirii rapide a cazurilor de îmbolnăvire.

Alertă generală în Bulgaria!

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea, oficialii au precizat că nu există deocamdată cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus.

Epidemia de gripă de tip B vine la pachet cu mai multe solicitări ale autoritățile. Poate cea mai importantă este reprezentată de închiderea școlilor din Bulgaria.

Epidemie de gripă B la nivel național

Instituțiile de învățământ vor avea obloanele trase între 6 şi 11 martie, ministerul recomandând şi suspendarea cursurilor în universităţi şi a evenimentelor cu participare numeroasă, inclusiv a celor sportive şi culturale.

Vă readucem aminte că săptămâna trecută au fost bifate aproape 4.000 de cazuri de gripă în Bulgaria. Numărul pacienţilor infectaţi a crescut însă enorm în ultimele zile, conform experților în sănătate din țara vecină.

Potrivit acestora, cele mai vulnerabile sunt persoanele sub 29 de ani. „Nu a existat niciodată o creştere atât de dramatică a numărului de persoane infectate cu gripa B în Bulgaria”, a afirmat Todor Kantarghiev, directorul Centrului naţional de boli infecţioase

Ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis de asemenea un ordin prin care se suspendă controalele medicale de rutină pentru femei şi copii, examenele de rutină şi imunizările, intervenţiile chirurgicale care nu presupun urgenţă, precum şi vizitele în toate instituţiile medicale.

Un detaliu interesant este acela că grădiniţele vor rămâne deschise, dar copiii trebuie să fie examinaţi medical serios la intrare, iar sălile să fie dezinfectate corespunzător.

Cu toate acestea, părinţii pot alege să nu-şi trimită copiii la grădiniţă în intervalul menționat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×