Autoritățile în stare de alertă! Bărbatul suspectat cu coronavirus, de negăsit

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 21:46
Autoritățile în stare de alertă! Bărbatul suspectat cu coronavirus, de negăsit
Un bărbat din Galați suspect cu coronavirus este de negăsit. Sursa foto: Hepta.ro

Un bărbat din Galați care se afla în izolare la domiciliu după ce s-a întors din provincia Lombardia, Italia, în data de 28 februarie, este căutat la ora actuală de autorități după ce a părăsit casa în care stătea alături de alte 3 persoane. Bărbatul nu a vrut să coopereze cu oamenii legii încă de la început, iar acum a primit o amendă usturătoare.

Suspect de coronavirus din Galați, dispărut după ce a plecat din izolare

Poliția și Direcția de Sănătate Publică din Galați sunt în stare de alertă după ce un bărbat care s-a întors dintr-o zonă de risc maxim din Italia și care se afla în izolare la domiciliu este de negăsit. Bărbatul este considerat suspect de coronavirus și stătea în casă încă de pe data de 28 februarie când a revenit pe meleagurile natale.

Oamenii legii au declarat că alte trei persoane, membrii familiei bărbatului, se află în izolare la domiciliu în Galați. În momentul de față există suspiciunea că acesta a părăsit teritoriul României, mai ales că nu a dorit deloc să coopereze cu autoritățile la întoarcerea din Italia.

Bărbatul, amendat cu 10.000 de lei pentru gestul necugetat

Omul suspectat cu coronavirus a primit o amendă care se ridică la valoarea de 10.000 de lei pentru că a încălcat măsurile de siguranță. Bărbatul este căutat în momentul de față și urmează să suporte consecințele pentru părăsirea domiciliului.

Prefectura din Galați a transmis că până acum sunt în autoizolare la domiciliu 615 persoane, 4 sunt în carantină într-un centru şi 9 persoane, dintre care trei copii si mamele lor sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

Raed Arafat despre epidemia de coronavirus care a ajuns și în România

Secretarul de stat Raed Arafat le-a transmis românilor să nu intre în panică în ceea ce privește epidemia de coronavirus, în ciuda faptului că au fost înregistrate până la ora actuală 6 persoane infectate cu COVID-19. În plus, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a mai precizat că Europa nu și-a închis granițele preferând să știe din ce țări vin românii.

„Europa nu este închisă ermetic. România nu e închisă ermetic. Să spunem că nu mai primim italieni: un cetățean român ia mașina, merge până la Viena, ia avionul de la Viena și vine cu buletinul. Prefer să știu că vine din Italia, să ne spună. Franța, Germania, nu au luat măsuri de închidere a granițelor.

Nu au suspendat tratatul Schengen. Carantina am aplicat-o celor care vin din zone care sunt carantinate în țara respectivă. De exemplu: Wuhan, Hubei. Cei veniți din Wuhan intră direct în carantină, nu intră în contact cu nimeni, nici măcar cu familiile lor.

Măsurile de acum sunt luate temporar până apare vaccinul. Când apare vaccinul, vaccinarea va deveni soluția prin rupem cercul vicios al virusului. Până la vaccin încercăm să limităm cazurile”, a spus Raed Arafat pentru  Știrile Pro TV.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×