Băiatul de 16 ani infectat cu coronavirus din Timișoara: ”Cred că a dat ceva greșit la analize”

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
05/03/2020, 21:00
Băiatul de 16 ani infectat cu coronavirus din Timișoara: ”Cred că a  dat ceva greșit la analize”
Băiatul din Timișoara se simte bine și spune că are doar roșu în gât. Sursa foto: Hepta.ro

Starea de sănătate a băiatului din Timișoara în vârstă de 16 ani care a fost diagnosticat cu coronavirus după ce unghiul său a fost depistat pozitiv este una foarte bună. Adolescentul se află în carantină de marți, 3 martie, dar medicii abia trec pe la el să vadă cum se simte.

Băiatul din Timișoara despre starea sa: ”Nu am nicio problemă”

Adolescentul de 16 ani din Timișoara care a intrat în carantină după ce unchiul său a fost depistat pozitiv la testul cu coronavirus la 12 zile după ce s-a întors de la Bergamo s-a speriat când s-a trezit cu autoritățile la ușa sa pentru că nu l-a anunțat nimeni și susține că cel mai probabil medicii au confundat o simplă răceală cu COVID-19.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Tânărul se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara, dar stă „ca la pușcărie”, condițiile fiind unele mediocre. Cadrele medicale îi lasă cele necesare la ușă, nici măcar nu intră pentru a vedea care este starea lui de sănătate și i-au dat până acum doar o pastilă.

„Vineri am fost la analize pentru practică, am fost doar la protecţia muncii. Cu tramvaiul merg la şcoală. Au sunat-o pe mama, i s-a spus să nu ieşim din casă. Alaltăieri ne-au făcut analize şi ieri m-au găsit doar pe mine că am. De marţi sunt izolat, de când l-au luat pe unchiul meu. Am stat în casă”, a spus tânărul pentru romaniatv.net.

Tânărul susține că are doar o simplă răceală și roșu în gât

Adolescentul infectat cu noul tip de coronavirus a acordat mai multe interviuri prin video call și spune că nu știe de unde ar fi putut să ia virusul periculos. Băiatul în vârstă de 16 ani susține că are doar puțin roșu în gât și cel mai probabil medicii confundă răceala cu COVID-19.

„Nu îmi este frică, nu am nimic, mă simt foarte bine, nu am nimic. Nu ştiu cum am luat virusul, cred că a dat ceva greşit la analize, nu ştiu cum. Confundă o simplă răceală cu coronavirus. Am doar puţin roşu în gât.

Mă simt foarte bine, nu am nicio problemă. Nu vine nimeni, zici că sunt la puşcărie. Uşa e încuiată. Medicii mi-au luat analizele azi dimineaţă (joi, n.r). Mi-au spus că, dacă îmi ies două teste negative pot pleca acasă”, a mai spus adolescentul din Timișoara, potrivit sursei menționate.

În altă ordine de idei, trei dintre cele şase persoane diagnosticate cu acest virus periculos pe teritoriul țării noastre au fost declarate vindecate și au fost externate din spitalele în care se aflau. Este vorba de primul pacient infectat cu COVID-19, precum și femeia și bărbatul din Timișora.

Primul caz depistat în ţară, bărbatul din judeţul Gorj, a fost externat. Ceilalţi doi pacienţi, femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 48 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane declarate vindecate la Timişoara vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor”, se arată într-o informare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×