O româncă din Italia a fost testată pozitiv cu coronavirus. „Imaginați-vă că în toată perioada asta eu am stat cu fata și soțul în casă!”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
05/03/2020, 18:25
O româncă din Italia a fost testată pozitiv cu coronavirus. „Imaginați-vă că în toată perioada asta eu am stat cu fata și soțul în casă!”
O româncă din Italia a fost testată pozitiv cu coronavirus. "Imaginați-vă că în toată perioada asta eu am stat cu fata și soțul în casă!". Sursa foto: Profimedia

Autoritățile din Italia anunță că printre cei infectați cu noul coronavirus se află și o româncă, în vârstă de 43 de ani, anunță site-ul rotalianul.

Româncă testată pozitiv cu coronavirus în Italia

Potrivit rotalianul, femeia locuiește în Italia de 12 ani, la Pandino, în provincia Cremona, din Lombardia și a fost diagnosticată cu covid-19 marți, după ce s-a simțit rău câteva zile. În urma testului pentru coronavirus acesta a ieșit pozitiv.

Acum, românca se află în izolare la domiciliu alături de soțul și fetița ei, care nu prezintă momentan semne de infecție.

„Îmi curgea nasul și aveam dureri groaznice de cap. Gâtul mă durea foarte puțin. De data aceasta m-au dus la spital, iar când am ajuns acolo mi-au făcut testul pentru coronavirus, rază la plămân și o consultație amănunțită.

La plămâni nu mi-au găsit nimic. Mi-au recomandat să termin antibioticul și să nu ies din casă. Eram în așteptarea rezultatului, care a venit abia ieri (marți, 3 martie – n.r.) Pozitiv. Mi-a fost transmis telefonic, nu am voie să ies deloc din casă zilele astea”, a declarat femeia pentru sursa citată mai sus.

Femeia se află în izolare la domiciliu

Românca a declarat că acum se simte bine și nu mai are dureri, iar medicii i-au transmis că nu are motive de îngrijorare, recomandându-i să nu iasă din casă în următoarele 10 zile. În plus, femeia a spus că soțul și fetița ei se simt bine amândoi și nu prezintă simptome.

„Doar cazurile critice cred că sunt internate. Nu știu nici eu de ce m-au lăsat acasă. Imaginați-vă că în toată perioada asta eu am stat cu fata și soțul în casă! Sper și îmi doresc ca în următoarele zile nici fetița și nici soțul să prezinte simptome, dar eu între timp sun și insist să vină să li se facă și lor testul.

Cum să fiu eu pozitivă și lor să nu li se facă testul?? Nu știu, dar e cam ciudat după părerea mea”, a mai spus românca stabilită în Italia.

Femeia lucrează în Italia ca îngrijitoare de bătrâni și spune că la locul de muncă nimeni nu prezintă simptome de infecție cu noul coronavirus.

„Habar nu am de unde am luat virusul, dar dacă l-am luat eu imaginați-vă că este cineva care nu știe poate că îl are. Din păcate în perioada aceasta eu am o imunitate tare scăzută, cred că din această cauză s-a lipit virusul de mine” , a mai declarat românca aflată în izolare la domiciliu.

Ultimul bilanț făcut public de către Protecția Civilă în seara zilei de miercuri, 4 martie, în Italia au fost infectate 2.706 persoane, dintre care 107 persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×