Blue Air ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus! Compania reduce numărul de curse spre și dinspre Italia

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 20:30
Blue Air ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus! Compania reduce numărul de curse spre și dinspre Italia
Blue Air reduce numărul curselor spre și dinspre Italia, pe fondul epidemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

În doar câteva zile, noul coronavirus a făcut ca Italia să devină statul european cu cel mai mare grad de infectare, provocând moartea a 79 de persoane, în vreme ce alte 2.263 au fost deja testate pozitiv, conform celui mai recent bilanț, iar situația tinde să se înrăutățească pe zi ce trece.

Prin urmare, cererea pentru cursele spre și dinspre regiunile din Peninsulă a scăzut semnificativ, motiv pentru care Blue Air a anunțat recent că a decis să reducă numărul acestor curse.

Blue Air reduce numărul curselor spre și dinspre Italia, până la începutul lunii aprilie

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții celei mai cunoscute companii aeriene private din țara noastră, măsura a intrat deja în vigoare și are ca termen începutul lunii aprilie.

Există, însă, posibilitatea ca această situație să se întindă pe o perioadă mult mai lungă de timp, dacă cererea pentru zborurile spre sau dinspre destinațiile din Italia va continua să scadă.

Sporirea numărului de cazuri confirmate pe teritoriul acestei țări, dar și a numărului de decese provocate de agentul patogen denumit științific COVID-19, au dus nu doar la reducerea cererii de bilete pentru aceste curse, ci și la situații în care pasagerii refuzau să se mai prezinte la îmbarcare.

Comunicatul transmis de Blue Air

Blue Air se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii de zbor pe rutele din Italia, ceea ce ne-a determinat să redimensionăm numărul de curse pe aceste rute. Monitorizăm permanent evoluția situației și încercăm să reducem cât mai mult impactul asupra pasagerilor noștri, menținând operațiunile la un nivel optim, adaptat nevoilor de călătorie.

Pasagerii care au rezervări de zboruri în acest interval și sunt afectați de această măsură, vor fi informați în mod activ și li se vor oferi alternative cât mai apropiate de nevoile lor de călătorie. Între timp, continuăm implementarea la bordul aeronavelor noastre a măsurilor suplimentare de siguranță împotriva raspândirii COVID-19:

 verificăm permanent funcționarea corectă a sistemelor de filtrare a aerului, dotate cu filtre HEPA, capabile să capteze 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat;
– dezinfectăm, prin nebulizare, toate aeronavele noastre, cu substanțe active ce asigură sterilizarea completă a spațiului în care sunt dispersate;
– oferim pasagerilor și echipajelor șervețele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor, măști de protecție și gel dezinfectant;
– informăm permanent echipajele și pasagerii cu privire la modalitățile de prevenție

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×