O cursă Blue Air a decolat cu 2 ore întârziere. Aeronava a avut o defecțiune în cabina piloților

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/12/2019, 13:05
O cursă Blue Air a decolat cu 2 ore întârziere. Aeronava a avut o defecțiune în cabina piloților
Cursa spre Helsinki de pe Aeroportul Otopeni a decolat cu 2 ore întârziere. Sursa foto: pixabay.com

Românii care și-au luat bilete pentru zborul spre Helsinki cu plecare de pe Aeroportul Otopeni au decolat cu aproximativ două ore întârziere. Zborul a fost amânat din cauza unei defecțiuni, iar pasagerii au fost debarcați în siguranță din aeronavă.

Zborul cu destinația Helsinki a avut 2 ore întârziere

Compania Blue Air a anunțat că una dintre aeronavele sale a plecat cu o întârziere de aproximativ 2 ore după ce la verificările tehnice s-a descoperit o defecțiune în cabina piloților. Mai exact, unul dintre geamurile mobile era problema.

Cei 147 de pasageri care se aflau la bordul aeronavei Blue Air 0B181 au fost debarcați și au fost îndreptați spre un alt avion. Zborul spre Helsinki a decolat cu o întârziere de 1 oră și 44 de minute informează compania aviatică.

Cauza întârzierii zborului: o defecțiune în cabina piloților

„Menţionăm că în timpul verificărilor tehnice la sol, s-a constatat o defecţiune la unul dintre geamurile mobile din cabina piloţilor şi s-a procedat la corectarea acesteia.

În acest timp, pentru a se evita acumularea de întârzieri, pasagerii au fost debarcaţi din aeronavă şi îmbarcaţi într-o alta”, precizează compania într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Totodată, compania a mai precizat că întreaga verificare a aeronavei se efectuează cu maximă atenție de echipa proprie.

„Principala preocupare a Blue Air o reprezintă siguranţa şi confortul pasagerilor. În acest sens, toate verificările tehnice se realizează de către echipa proprie, cu maximă atenţie, pentru a asigura transportul pasagerilor la destinaţie în siguranţă şi în cel mai scurt timp posibil”, se mai arată în comunicat.

Zbor intern amânat după ce o piesă a fost furată, tot pe Otopeni

O aeronavă care trebuia să efectueze o cursă internă cu destinația Timișoara a rămas la sol vara aceasta după ce s-a descoperit că „o piesă a fost furată sau a dispărut”. S-a stabilit că este vorba de o piesă din cabina piloților.

Pasagerii au fost îmbarcați într-o altă navă după ce reprezenanții Ryanair au descoperit care este piesa lipsă. Prin urmare, cursa de la 6:30 a decolat cu o întârziere de aproximativ 4 ore, adică la ora 10:00.

„Lipseşte o parte din cabină. Formulările nu-mi aparţin”, a declarat un telespectator pentru digi24.

„Cursa Bucureşti-Timişoara de la Ryanair a fost amânată. Ni s-a spus că o piesa din cabina pilotului a fost furată şi nu se poate decola. Au spus că trimit alt avion în jur de ora 10. Nu am mai auzit să se fure ceva din cabina avionului”, a spus un alt pasager.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×