Două persoane au murit în urma prăbușirii unui avion, în Iran. Incidentul s-a petrecut din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 13:31
Două persoane au murit în urma prăbușirii unui avion, în Iran. Incidentul s-a petrecut din cauza condițiilor meteo nefavorabile
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Iran. Cei doi pasageri au murit pe loc. Sursa foto: pixabay.com

Două persoane și-au pierdut viața într-un accident aviatic în Iran după ce un MiG al Forțelor aeriene s-a prăbușit în apropierea masivului muntos Sabalan, miercuri, 25 decembrie 2019.

Accident aviatic în Iran soldat cu moartea a două persoane

Cei doi membri care se aflau într-un avion MiG al Forțelor aeriene iraniene au murit pe loc în momentul prăbușiri aeronavei. Avionul a căzut în nord-vestul Iranului, în apropiere de masivul muntos Sabalan.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 25 decembrie, anunță agenția de presă ILNA, citată de Reuters. Echipele de salvare nu au reușit să localizeze locul unde s-a prăbușit avionul de mici dimensiuni din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Autoritățile iraniene au trimis în recunoaștere un elicopter al Semilunii Roșii iraniene. Echipajul urmează să localizeze epava avionului și totodată să stabilească cauzele producerii acestui incident.

La începutul anului un avion s-a prăbușit pe o casă, tot în Iran

În ianuarie 2019 un avion Boeing 707 care transporta mai mulți pasageri s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. Incidentul s-a petrecut în apropiere de Teheran din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Aeronava a ieșit de pe pistă și a trecut prin peretele despărțitor al aeroportului din capitala Iranului. Potrivit BBC News avionul a intrat într-o casă dintr-o zonă rezidențială din vecinătatea aeroportului.

În urma prăbușirii avionului cargo și-au pierdut viața 15 persoane, toate având cetățenie iraniană, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei. Singurul supraviețuitor al zborului este inginerul de zbor.

Anchetatorii care s-au deplasat la fața locului au recuperat cutiile negre ale avionului și au deschis o anchetă pentru a stabilii cauzele prăbușirii aeronavei.

Tragedii în lanț cu aeronavele iraniene, anul acesta

O lună mai târziu, pe 18 februarie, un alt avion s-a prăbușit în sud-vestul Iranului. Din păcate în urma tragediei și-au pierdut viața toate cele 66 de persoane care se aflau la bordul avionului. Purtătorul de cuvânt al companiei Asman, Mohammad Tabatabai, a declarat că avionul plecase de la Treheran și se îndrepta spre Yasouj.

„Avionul s-a prăbușit în regiunea Samirom. După căutări în zona în care s-a prăbuşit avionul, am fost informaţi că toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa”, a mai adăugat Mohammad Tabatabai.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×