Un profesor care a băut toată viața cel puțin 6 cutii de energizante pe zi se plânge că acestea i-au distrus limba

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
28/03/2019, 12:05
Un profesor care a băut toată viața cel puțin 6 cutii de energizante pe zi se plânge că acestea i-au distrus limba GALERIE FOTO
Un bărbat care a băut șase cutii de energizante pe zi s-a ales cu limba distrusă

Un profesor australian care locuiește în Asia susține că limba i-a fost distrusă din cauza băuturilor energizante. Acesta spune că a băut zilnic, o perioadă îndelungată, șase cutii de energizant și îi avertizează pe oameni să renunțe la consumul acestor răcoritoare.

Cum au distrus băuturile energizante limba acestui bărbat

Bărbatul, pe numele său Dan Royals, a postat o imagine șocantă cu efectul distructiv pe care acest tip de băutură l-a avut asupra cavității sale bucale. Acesta a afirmat că doctorii i-au spus că zahărul în exces, aminoacizii, vitamina B și celelalte substanțe conținute de enegizante au început să-i descompună carnea.

Până când am început să am aceste probleme, obișnuiam să beau 5-6 cutii de energizant pe zi și mă spălam zilnic pe dinți. M-am dus la doctor și am aflat că chimicalele din aceste băuturi mi-au provocat rănile. Pur și simplu, mi-au mâncat limba. Aveți grijă, băieți„, a scris acesta pe Facebook, alături de imaginile cumplite, relatează Daily Mail.

Limba profesorului, distrusă de băuturile energizante

Ce spun dentiștii despre consumul de energizante

Royals nu a spus, însă, cum anume au dus energizantele la aceste probleme. Bărbatul este fumător, însă a susținut că fumatul nu are nicio legătură cu ce i s-a întâmplat. Dentiștii avertizează că un conținut ridicat de zahăr în băuturile acidulate poate provoca daune cavității bucale.

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) scoate la iveală că, în SUA, cariile apar frecvent din cauza pH-ului acid și a zahărului în exces din băuturi energizante. De asemenea, un alt studiu a demonstrat că aceste răcoritoare pot eroda grav smalțul dinților, ducând la o hipersensibilitate dentară.

De-a lungul timpului, mai multe studii au susținut că energizantele, consumate în doze mari, au un impact negativ major asupra sănătății. Printre efectele nocive remarcate se numără creșterea presiunii sângelui, insomnia, deshidratare, dureri de cap sau tremurat al membrelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×