Procurorul general a spus în ce stadiu este dosarul Caracal! ”Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 10:39
Procurorul general a spus în ce stadiu este dosarul Caracal! ”Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată”
Procurorul general a spus în ce stadiu este dosarul Caracal. Sursa foto: capital.ro

Chiar dacă dosarul Caracal pare că bate pasul pe loc, iar unele voci spun chiar că Gheorghe Dincă ar urma să fie eliberat din arest, din lipsă de probe, se pare că ancheta este destul de avansată și se așteaptă trimiterea dosarului în judecată.

Procurorul general a spus în ce stadiu este dosarul Caracal

Despre stadiul dosarului Caracal a vorbit procurorul general interimar Bogdan Licu, care a dezvăluit că se lucrează la rechizitoriu ”în fază avansată”. De asemenea, el a precizat că familiile victimelor au posibilitatea în instanță de a contesta probele anchetatorilor.

În cadrul unui interviu, Bogdan Licu a dezvăluit că în prezent oamenii legii lucrează la rechizitoriu în cazul Caracal, Gheorghe Dincă urmând a fi trimis în judecată și nu eliberat din închisoare, așa cum s-a speculat în urmă cu câteva luni, din lipsă de probe.

”Dosarul va fi prezentat instanţei”

„Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (…) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanţei şi, în procedura de cameră preliminară, reprezentanţii părţilor, avocaţii, pot să invoce orice consideră dânşii necesar, orice nemulţumire faţă de modul în care a fost instrumentat dosarul”, a spus Licu, după ce a avut o întâlnire cu cei din conducerea DIICOT.

Audierile continuă în dosarul Caracal, iar familia Luizei Melencu, dar și fostul iubit al fetei și una dintre prietenele ei au ajuns în fața procurorilor, zilele trecute, pentru a discuta cu anchetatorii despre dispariția Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă a șocat o țară întreagă după ce a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a ars corpul într-un butoi din curtea casei sale.

Tot Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%, potrivit HotNews.ro.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţin rămășițele, așa că DIICOT a cerut ajutorul FBI. În același dosar, procurorii au mai făcut o reținere!

Ştefan Risipiceanu, un vecin de-al lui Gheorghe Dincă, nelipsit din curtea criminalului, este acuzat că ar fi violat-o și el pe Luiza Melencu. Chiar Ghorghe Dincă a declarat că s-a trezit în curte cu Ştefan Risipiceanu, care a văzut-o pe Luiza Melencu legată în mașină. Atunci Risipiceanu i-a cerut lui Dină să întrețină relații sexuale cu Luiza, iar acesta l-a lăsat, făcându-l astfel complice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×