Procurorul Doru Stoica, care se ocupa de dosarul protestelor din 10 august, se pensionează. Mai avea doi ani de mandat ca șef de secție

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 17:53
Procurorul Doru Stoica, care se ocupa de dosarul protestelor din 10 august, se pensionează. Mai avea doi ani de mandat ca șef de secție
Procurorul Doru Stoica, care se ocupa de dosarul protestelor din 10 august se pensionează. Mai avea doi ani de mandat ca șef de secție. Sursa foto: Hepta

Procurorul Doru Stoica, care ocupa funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, dorește să iasă la pensie, scrie G4media.ro.

Procurorul care lucra la dosarul 10 August iese la pensie mai devreme

Procurorul a formulat cerere de pensionare pentru că are peste 25 de ani vechime, astfel că solicitarea lui se află acum pe ordinea de zi a Secției de procurori a CSM.

Procurorii CSM se vor întâlni în ședință, marți, 11 februarie 2020.

Pe lângă funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, procurorul Doru Stoica era unul din procurorii de caz din dosarul protestelor din 10 august, alături de șefa DIICOT, Giorgiana Hosu.

”Cazul va fi repartizat altui procuror după pensionarea lui Doru Stoica”, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Doru Stoica mai avea 2 ani de mandat ca șef de secție

Doru Stoica a fost numit în fruntea Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT de către Klaus Iohannis, pe 26 februarie 2019, pentru un mandat de 3 ani.

Astfel, procurorul a decis să se pensioneze chiar dacă mai avea doi ani în funcția de conducere.

Decizia lui Doru Stoica vine în contextul în care și alți magistrați vor să se pensioneze mai devreme, asta după ce parlamentarii au votat pentru desființarea pensiilor speciale, printre care și cele ale magistraților.

Între timp, dosarul 10 August este tot nesoluționat, chiar dacă în vară se vor împlini 2 ani de la evenimentele din Piața Victoriei.

Dosarul a fost preluat în 2019 de către procurorii DIICOT de la Secța Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

În dosarul respectiv este începută urmărirea penală față de coloneii Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, foștii șefi ai Jandarmeriei și maiorul Laurențiu Cazan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×