CSM a trimis către Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție, prin pensie, a Cristinei Tarcea

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 17:29
CSM a trimis către Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție, prin pensie, a Cristinei Tarcea
CSM a trimis către Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcție, prin pensie, a Cristinei Tarcea *foto: adevarul.ro

Propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, fost președinte al Instanței Supreme, a fost înaintată joi președintelui Klaus Iohannis Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei s-a aflat joi „cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Iulia Tarcea, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Pensionări în masă în rândul judecătorilor, printre care se numără și fostul șef al Instanței Supreme

De asemenea, au fost trimise către șeful statului și eliberarea din funcție a altor 18 judecători, printre care şi întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor – preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş – vicepreşedinţi.

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură. Asta după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători. Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.

Cristina Tarcea are dosar la Secția Specială

Reamintim faptul că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) are în lucru un dosar în care sunt vizate Cristina Tarcea și Livia Stanciu, foști președinți ai Instanței Supreme. Cele două sunt vizate după mai multe plângeri, dar deocamdată dosarul de urmărire penală este în rem.

Una dintre plângerile conexate la dosar a fost depusă de către Nicolae Marin, chiar actualul adjunct al Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Acuzațiile la adresa Cristinei Tarcea și Livia Stanciu, ca președinți ai Instanţei Supreme, sunt de încălcare a dispoziţiilor legale cu privire la constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prin acest lucru „au adus vătămări grave, atât actului de justiţie, cât şi părţilor procesuale din cauzele judecate din completurile de 5 judecători”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×