Procuror, împușcat mortal în sala de judecată! Avea 51 de ani și totul s-a întâmplat din greșeală

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 10:27
Procuror, împușcat mortal în sala de judecată! Avea 51 de ani și totul s-a întâmplat din greșeală
Un procuror a murit după ce o armă s-a descărcat din greșeală. Sursa foto: Mediafax.ro

Un procuror a murit dintr-o greșeală stupidă în timpul unui proces pe care îl instrumenta. O armă care a fost adusă ca probă în sala de judecată s-a descărcat din greșeală, iar glonțul fatal a ricoșat către procuror.

Un procuror a murit după ce a fost împușcat din greșeală

O femeie în vârstă de 51 de ani de profesie procuror a murit în timpul unui proces pe care îl instrumenta după ce o armă care a fost prezentată ca probă a căzut și s-a descărcat. Tragedia s-a produs chiar în timpul unui proces dintr-un tribunal din orașul sud-african Ixopo.

Addelaid Ann Ferreira Watt, procurorul care a fost împușcat din greșeală, a fost transportat de urgență la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viața. Moartea judecătoarei din Africa de Sud a fost confirmată de directorul Parchetului regional Elaine Zungru. De asemenea, versiunea conform căreia glonțul a fost tras accidental în urma descărcării armei a fost confirmată și de un purtător de cuvânt al Poliției din zona Umzimkhulu Jay Naicker, relatează Mediafax.

Polițiștii au deschis un dosar penal după moartea procurorului

Organele de poliție din Umzimkhulu investighează cazul morții procuroarei care a fost împușcată în sala de judecată din Ixopo. Surse judiciare citate de presa sud-africană au declarat că arma care a fost prezentată la dosar drept probă aparține unui caz de tâlhărie. De asemenea, polițiștii spun că o armă care este prezentată ca probă nu ar trebui să fie încărcată.

Arma fusese raportată furată într-un jaf, dar a fost găsită de autorități. Pentru că proprietarii se temeau pentru viața lor și aveau nevoie de protecție polițiștii au fost nevoiți să returneze pistolul. Așadar, arma a fost adusă în sala de judecată chiar în ziua în care se desfășura procesul și nu a fost verificată înainte dacă are sau nu gloanțe. În momentul de față a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×