Atac armat în Thailanda soldat cu 15 morți. Poliție: A fost comis de separatiștii insurgenți musulmani – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 08:31
Atac armat în Thailanda soldat cu 15 morți. Poliție: A fost comis de separatiștii insurgenți musulmani – Video
Atac armat în Thailanda, soldat cu 15 morți. Sursa foto: Al-Jazeera

Un atac armat s-a produs în Thailanda, iar 15 persoane au murit în urma acestuia. Polițiștii din Yala cred că atacul ar fi fost comis de separatiștii insurgenți, având în vedere modul în care aceștia au acționat, lansând mai multe dispozitive explozive și cuie pentru a nu fi depistați.

Atac armat în Thailanda realizat de insurgenții musulmani

Mai multe persoane stau în spatele atacului care a vizat un punct de control local. Poliția locală este convinsă că este mâna insurgenților și consideră că acesta este unul din cele mai mari atacuri comise în ultimii ani în țara asiatică.

Atacul sângeros s-a produs undeva în sudul Thailandei, într- o zonă în care există grupuri de separatiști. Nu e prima oară când au loc astfel de evenimente în țările asiatice, unde este plin de grupări teroriste sau paramilitare, de tot felul de secte și de organizații care ar trebui interzise prin lege.

Sudul Thailandei, disputat între musulmani și budhiști

Purtătorul de cuvânt al poliției locale a declarat că premierul Prayut Chan-o-cha regretă atacul și îl condamnă cu fermitate. Premierul a dat ordine autorităților să îi prindă când mai repede pe vinovații care pun în pericol viețile thailandezilor, dar și pe ale turiștilor. Provinciile cele mai sudice din Thailanda, Yala, Narathiwat și Pattani sunt controlate cu dificultate de către stat, căci sunt infiltrate cu agenți separatiști. Deși majoritatea thailandeză este de confesiune budhistă, în sud există o comunitate foarte mare de musulmani care vor desprinderea regiunii de restul țării asiatice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×