Atac terorist în Mali! Cel puțin 54 de militari au murit

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
02/11/2019, 10:09
Atac terorist în Mali! Cel puțin 54 de militari au murit
Atac terorist în Mali, cu peste 50 de victime *foto: thelocal.fr

Armata statului Mali a suferit o lovitură puternică în urma unui atac terorist care a avut loc la o tabără militară în orașul Indelimane, în apropiere de frontiera cu statul Niger. În urma conflagrației, 53 de militari și un civil au murit. Atacul vine la o lună după ce alți 40 de militari au fost uciși în urma mai multor atacuri jihadiste.

Armata din Mali a fost lovită de un atac terorist devastator

„În urma atacului asupra poziţiei FAMA (Forţele armate din Mali) de la Indelimane, întăririle trimise la faţa locului au găsit 54 de cadavre, printre care un civil”, a anunţat ministrul comunicării, Yaya Sangare, vineri seară pe Twitter. Ministrul a mai vorbit şi despre „zece supravieţuitori” şi „pagube materiale importante” la Indelimane, în localitatea Ansongo, din sectorul Menaka.

Atacul de la Indelimane vine după ce patruzeci de militari au fost ucişi în două atacuri jihadiste pe 30 septembrie şi pe 1 octombrie, în apropiere de Burkina Faso, ţară situată la sud de Mali, arată un bilanţ al unui responsabil din Ministerul Apărării. Mai multe surse susțin însă că acest bilanţ oficial de 40 de morţi a fost subevaluat. Atacul de la Indelimane nu a fost pentru moment revendicat. „Situaţia este sub control. Cercetările şi procesul de identificare a cadavrelor continuă”, a mai spus ministrul Sangare.

Încă nu se știe cine a comis atacul terorist din Mali

Un număr neprecizat de soldaţi malieni erau daţi dispăruţi vineri, au declarat surse militare pentru AFP. Nordul Mali a ajuns în martie-aprilie 2012 sub controlul grupărilor jihadiste cu legături cu Al-Qaida, pe fondul derutei armatei din cauza rebeliunii tuaregilor, mai iniţial aliată cu aceste grupări, dar apoi îndepărtată din alianţă. Jihadiştii au fost în mare parte alungaţi sau dispersaţi în urma lansării în ianuarie 2013 a unei intervenții militare la iniţiativa Franţei. Totuşi violenţele jihadiste nu numai că au persistat dar s-au propagat din nord spre centrul Mali, apoi în Burkina Faso şi Nigerul vecine, amestecându-se uneori cu conflictele intercomunitare soldate cu sute de morţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×