Procesul Alinei Bica se va rejudeca. Judecătorii au admis recursul fostei șefe DIICOT

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2019, 10:56
Procesul Alinei Bica se va rejudeca. Judecătorii au admis recursul fostei șefe DIICOT GALERIE FOTO
Alina Bica scapă de pedeapsa cu închisoarea

Vești bune pentru Alina Bica. Procesul său va fi rejudecat. Magistrații au admis recursul înaintat de fosta șefă a DIICOT. Bica a contestat constituirea completului de 5 judecători de la instanța supremă, având câștig de cauză.

Alina Bica scapă de condamnare. Procesul său va fi rejudecat

Alina Bica scapă astfel de condamnarea de 4 ani cu executare, sentință dictată anterior în acest dosar, procesul urmând a fi reluat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații au decis să admită calea de atac formulată de apărătorii Alinei Bica, la finele anului trecut.

Pe fondul acestei decizii, judecătorii de la ÎCCJ au dispus rejudecarea apelului. Este vorba atât de cel prin care Alina Bica contestă pedeapsa inițială dictată împotriva sa, de 4 ani cu executare, cât și apelul procurorilor DNA, care solicitaseră o pedeapsă mai mare în acest caz.

Procesul Alinei Bica va fi reluat în luna mai
Procesul Alinei Bica va fi reluat în luna mai

 

Alina Bica a contestat constituirea completului de judecată

Fosta șefă a  DIICOT se alătură astfel celor care profită de decizia Curții Constituționale, potrivit căreia instanța supremă a încălcat legea fundamentală vreme de mai mulți ani, întrucât doar 4 din cei 5 magistrați care constituiau completele de judecată, erau aleși prin tragere la sorți.

În urma acestei decizii, procesul în care Alina Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender urmează să fie reluat în luna mai a acestui an. ÎCCJ a decis să o citeze atât pe fosta șefă DIICOT, cât și pe reprezentanții DNA.  Dar, în contextul  înființării, la sfârșitul anului trecut, a secției speciale pentru investigarea magistraților, este de așteptat ca reprezentarea în instanță să fie făcută de un procuror de la Parchetul General, lucru care s-a mai întâmplat și în alte cazuri.

În iunie 2018, Alina Bica a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care fosta șefă a DIICOT este acuzată de favorizarea făptuitorului. Mai concret, este vorba despre omul de afaceri Ovidiu Tender.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×