Încă o lovitură în dosarul în care Elena Udrea este acuzată alături de Dan Andronic! Ce decizie au luat judecătorii de la ÎCCJ

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 16:38
Încă o lovitură în dosarul în care Elena Udrea este acuzată alături de Dan Andronic! Ce decizie au luat judecătorii de la ÎCCJ GALERIE FOTO
Dosarul privind Hidroelectrica, in care este anchetata Elena Udrea, se intoarce la DNA

Lovitură dură pentru DNA în dosarul Hidroelectrica, în care era vizat fostul ministru al Turismului Elena Udrea și jurnalistul Dan Andronic! Judecătorii ÎCCJ au cerut refacerea rechizitoriului în dosarul legat de marile contracte Hidroelectrica. Avocatul fostului ministru a făcut mai multe declaraţii, în direct, la Antena 3.

Dosarul Elenei Udrea legat de Hidroelectrica se întoarce la DNA

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea și pe Dan Andonic de trafic de influență, spălare de bani și mărturie mincinoasă, însă dosarul se întoarce acum la DNA, deoarece instanța supremă a exclus mai multe probe din dosar. În urmă cu trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestațiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acesta este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.

„Instanţa a spus că procurorii au pătruns ilegal într-un sistem informatic şi că au transferat în mod nelegal date informatice de pe sisteme de stocare. Aceste date obţinute nelegal au fost folosite în acuzarea domnului Andronic și a doamnei Elena Udrea prin rechizitoriul care a fost transmis de Instanţă. 

Judecatorii spun ca unele probe au fost obtinute nelegal

Magistrații spun că probele au fost făcute nelegal

Instanţa a constatat că probele au fost făcute nelegal. Şi, ca urmare a încheierii penale de la termenul precedent, procurorii DNA au formulat o adresă prin care au solicitat restitutirea dosarului. Este imposibil ca datele să fie refăcute” a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea avea trei dosare

”Era al treilea dosar acesta. În instanţă mai este unul definitv, care nu mai e definitv, pentru că urmează să fie anulată decizia prin concursul deciziilor luate de colegiul de conducere al ÎCCJ.

Este acel dosar Gala Bute, mai este unul la Curtea de Apel, în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009, şi acesta al treilea care fusese trimis în judecată şi acum nu mai este. A mai fost o încercare de a se construi încă o făcătură de dosar, cu o vilă care nu este a doamnei Udrea, ci al altei persoane”, a mai spus avocatul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×