Probleme pentru Târgul de Crăciun de la Unirii! Nu respectă avizul de funcționare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 12:52
Probleme pentru Târgul de Crăciun de la Unirii! Nu respectă avizul de funcționare GALERIE FOTO
Târgul de Crăciun nu respectă avizul de funcșionare. Sursa foto - libertatea.ro

Probleme pentru Târgul de Crăciun de la Unirii! Conform celor de la Libertatea, târgul, organizat de firma Galeriile Noi SRL, „pune în pericol viața călătorilor prin plasarea căsuțelor cu produse chiar în buza ieșirii de la metrou”.

Probleme pentru Târgul de Crăciun de la Unirii!

De altfel, toată lumea a observat cum stația de metrou Piața Unirii 2 din fața Centrului Comercial Unirea din București e inundată, de câteva săptămâni, de un târg de Crăciun. Departe de tema propriu zisă, aici se vând mai degrabă haine, magneți de frigider și bibelouri.

Organizat de firma Galeriile Noi SRL, târgul este avizat de Primăria Sector 3. E primul an în care primăria de sector își dă acceptul pentru un astfel de eveniment. Până acum organizatorii primeau aprobările de la Primăria Capitalei.

Nu respectă avizul de funcționare

Sursa citată scrie că societatea Galeriile Noi SRL a primit o suprafață de 160 de metri pătrați pe care pot amplasa 26 de căsuțe pentru “un târg cu specific de Crăciun”, fix în fața Centrului Comercial Unirea Shopping Center.

Mai mult de atât, în avizul de funcționare primit de Galeriile Noi SRL se precizează clar obligația organizatorului de a asigura o distanță de siguranță de minimum 10 metri în jurul ieșirilor de metrou.

De asemenea, este stipulat clar că nu trebuie blocat accesul confortabil la trecerile de pietoni. Toate bune și frumoase, doar că, deocamdată, distanța între gura de metrou Piața Unirii 2 și prima căsuță a târgului organizat este una sub standardul de siguranță de 10 metri

 “Târgul de Crăciun de la Unirii respectă toate normele de siguranță”, a spus un reprezentant al firmei organizatoare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, Daniel Vasile a avut și el un punct de vedere.

Acesta a transmis că tipul de amplasamente de genul târgurilor de Crăciun nu au nevoie de aviz și autorizație ISU pentru securitate la incendiu. Nu s-a oprit aici și a dat ca exemplu chiar Târgul de Crăciun din fața Parlamentului, unde Primăria București a depus cerere pentru aviz și autorizație ISU de securitate la incendiu.

Cu toate acestea, Instituția a decis că suprafața totală a spațiilor comerciale nu este îndeajuns de mare pentru a necesita o astfel de avizare. „Până acum nu s-au făcut controale la târgul de Crăciun de lângă Stația de Metrou Unirii 2”, a subliniat Daniel Vasile.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×