Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Un val de aer cald lovește România. Temperaturi record: 22 de grade Celsius în decembrie

Cristian Ghindă   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 12:38
Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Un val de aer cald lovește România. Temperaturi record: 22 de grade Celsius în decembrie
Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Sursa foto: oradesibiu.ro

Vremea se schimbă radical în România, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Conform ANM, țara noastră va fi lovită de un fenoment meteo neobișnuit. Un val de aer cald va aduce temperaturi record pentru această perioadă: 22 de grade Celsius.

Temperatura maximă înregistrată în luna decembrie pe teritoriul României a fost de 23. 4 grade Celsius, la Câmpina, în data de 5 decembrie 1985.

Un val de aer cald lovește România

Cu doar 13 zile înainte de Crăciun, România se va confrunta cu un fenoment meteo deosebit, care va aduce temperaturi record pentru luna decembrie. Valul de aer cald care a pătruns pe teritoriul țării pe 16 decembrie își va arăta toată forța miercuri, 18 decembrie, când valorile termice vor urca până la 22 de grade Celsius.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea continuă să se schimbe radical în următoarele ore. Dacă în cursul zilei de marți maximele vor fi între 8 și 20 de grade, începând de miercuri, acestea vor înregistra o creștere și se vor situa între 7 și 22 de grade, în regiunile de deal și de câmpie, însă în mod special pe litoral și în zonele sudice ale României.

Mai mult, Elena Mateescu, directorul general al ANM, a explicat că vremea va rămâne caldă în continuarea, inclusiv de Crăciun și de Revelion, când se vor înregistra, de asemenea, temperaturi mai mari decât în mod normal.

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion

În schimb, veștile nu sunt deloc bune pentru cei care care vor merge la munte în perioada sărbătorilor de iarnă . Temperaturile din timpul zilei ( de 4-5 grade Celsius) ar putea micșora stratul de zăpădă, ninsorile fiind prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, conform a1.ro.

„De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade.

Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade.

Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a declarat Elana Mateescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×