Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Meteorologii anunță temperaturi peste medie

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
13/12/2019, 16:27
Prognoza meteo de Crăciun și Revelion. Meteorologii anunță temperaturi peste medie
Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion aduce vreme bună și temperaturi ridicate. Sursa foto: antena3.ro

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru sărbătorile de iarnă și au anunțat că vremea va fi anormal de caldă pentru această perioadă din an. În perioada Crăciunului maximele vor ajunge la 10 grade Celsius, în timp ce de Anul Nou vor și mai ridicate.

Prognoza meteo pentru Crăciun și Anul Nou aduce temperaturi ridicate

Prognoza meteo de final de an aduce vreme plăcută și temperaturi ridicate în toate regiunile țării. Meteorologii anunță că maximele vor depăși în perioada Crăciunului 10 grade Celsius, iar de Revelion va fi și mai cald. Fulgii de nea se vor lăsa așteptați și va ninge doar în zonele montane.

În intervalul 16 -23 decembrie meteorologii anunță valori termice peste normalul acestei perioade din an. Vremea plăcută se va menține la nivelul întregii țări, iar maximele sunt așteptate să depășească pragul de 20 grade Celsius la finalul săptămânii.

În a doua săptămână a prognozei meteo, în perioada 23 – 30 decembrie, temperaturile vor continua să fie ridicate. Maximele vor fi peste normalul acestei perioade din an în toate zonele României. Prin urmare, vom avea parte de vreme bună de Crăciun și de Revelion, dar fără zăpadă.

Cum va fi vremea în primele două săptămâni ale anului viitor

Anul 2019 se încheie cu temperaturi peste media normală și vremea plăcută continuă și în anul următor. În intervalul 30 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020 maximele vor fi ridicate în toate zonele țării. În plus, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână a prognozei meteo, în perioada 6 -13 ianuarie 2020 maxime se vor menține la același nivel, așadar va fi tot cald. Și precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, în întreaga țară.

Când va veni iarna cu adevărat sezonul acesta

Iarna se lasă așteptată, însă meteorologii au anunțat că va fi una grea, mai ales în Europa. Din cauza încălzirii globale anotimpurile s-au schimbat dramatic, iar sezonul rece ar putea începe abia anul viitor și s-ar putea decala până în luna aprilie 2020.

Specialiștii americani prevăd o iarnă grea în Europa, iar meteorologul Simona Căpșună este de acord cu această teorie. Aceste infiormații îngrijorătoare vin după ce luna octombrie a fost declarată cea mai călduroasă din ultima jumătate de secol.

„Este un element pe care specialiștii americani l-au luat deocamdată în calcul. Înafară de faptul că iarna a venit mai târziu în acest an, vara a fost decalată, iată avem vară și în acest moment. Nu doar floarea soarelui a înflorit a doua oară, există și pomi fructiferi care au înflorit a doua oară.

Natura este păcălită de astfel de episoade, le-am văzut și în ultimii ani. Specialiștii americani prevăd o iarnă grea peste Europa, cumva decalată cu ninsori în ianuarie și februarie, probabil și în martie și aprilie”, spune Simona Căpșună, potrivit digi24.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×