ANM anunță cod galben de precipitații. În mai multe județe din țară se va forma polei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 19:04
ANM anunță cod galben de precipitații. În mai multe județe din țară se va forma polei
ANM anunță cod galben de polei. Sursa foto: romaniatv.net

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de precipitații abundente care vor favoriza depunerea poleiului. Aceasta va rămâne valabilă până sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 21:00 și vizează cinci județe din Moldova. Nu este exclus ca informarea să fie prelungită, în cazul în care situația va persista.

Cod galben de precipitații și avertizări de polei. Zonele vizate

Mai concret, în județele Vaslui și Iași, zonele joase ale județelor Bacău și Vrancea, precum și în localitățile Roman, Săbăoani, Tămășeni, Cordun, Horia, Doljești, Gherăești, Trifești, Ion Creangă, Sagna, Icușești, Botești, Bahna, Secuieni, Oniceni, Valea Ursului, Dulcești, Bozieni, Moldoveni, Stănița, Făurei, Gâdinți, Ruginoasa, Boghicea, Văleni, Pâncești, Bira, Poienari din județul Neamț, sunt semnalate temperaturi neobișnuit de scăzute pentru perioada în care ne aflăm și precipitații mixte. Totodată, acestea vor crea condițiile perfecte pentru apariția poleiului, avertizează specialiștii ANM.

Nu avem parte de vreme mai prietenoasă nici în restul teritoriului, unde iarna pare să-și fi intrat deja în drepturi. Ploile își vor face simțită prezența și în următoarele zile, iar mercurul din termometre va indica valori negative de până la -2 grade Celsius.

Luna decembrie aduce ninsori puternice și temperaturi de -20 grade Celsius

În ceea ce privește sezonul rece care se apropie cu pași repezi, veștile nu sunt printre cele mai bune, pentru că ne așteaptă una dintre cele mai aspre ierni din ultimele trei decenii. Meteorologii ne avertizează că vom avea parte de viscol și ger năprasnic, iar temperaturile vor înregistra scăderi dramatice. Mai concret, stratul de zăpadă va atinge pragul de 30 de centimentri, în timp ce valorile termice vor ajunge până la -20 de grade Celsius.

În următoarea perioadă, România va fi afectată de întâlnirea unui anticiclon puternic venit din nord-estul continentului cu un ciclon de origine mediteraneană. Totodată, la începutul lunii decembrie a fost semnalată o încălzire stratosferică la nivelul Siberiei, fenomen care va aduce ninsori abundente în cea mai mare parte a teritoriului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×