ALERTĂ ANM! Cod galben de ploi în judeţele Constanţa şi Tulcea. Se schimbă vremea în toată țara

ALERTĂ ANM! Cod galben de ploi în judeţele Constanţa şi Tulcea. Se schimbă vremea în toată țaraGALERIE FOTO
Ploile se abat peste România. Sursa foto - facebook

Cod galben de ploi în judeţele Constanţa şi Tulcea. Acesta este avertismentul celor de la Administraţia Naţională de Meteorologie. ANM a emis o atenţionare pentru cele două județe valabilă din această seară până sâmbătă dimineaţa. Astfel, în intervalul 4 octombrie, ora 18:00 – 5 octombrie, ora 9:00, în Dobrogea se vor acumula cantităţi însemnate de apă, ce vor depăşi 25 – 35 de litri/mp şi local, îndeosebi în judeţul Constanţa, 40 – 60 de litri/mp.

Cod galben de ploi în judeţele Constanţa şi Tulcea

De asemenea, pentru sudul, estul şi centrul ţării este valabilă, tot până sâmbătă dimineaţa, o informare de ploi, în general moderate cantitativ. Potrivit ANM, în perioada 4 octombrie, ora 11:00 – 5 octombrie, ora 9:00, local în sudul, estul şi centrul ţării temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 de litri/mp şi, mai ales în Muntenia şi în zona Carpaţilor Meridionali, 20 – 30 de litri/mp.

Meteorologii avertizează că până marţi (8 octombrie), vremea se va menţine rece în toată ţara. La nivelul Capitalei, în acelaşi interval de timp, vremea va fi rece pentru această perioadă din an, astfel că pe parcursul zilei de vineri temperatura aerului se va menţine la valori de 11 – 12 grade Celsius, iar spre dimineaţă va coborî spre 8 – 9 grade Celsius. Înnorările vor persista, temporar va ploua şi se vor cumula 8 – 10 litri/mp. Vântul va sufla moderat ziua, apoi în general slab.

Cod galben de ploi în judeţele Constanţa şi Tulcea. Ploaie
Se strică vremea în toată țara. Sursa foto – facebook

Se schimbă vremea în toată țara

Nici restul țării nu va avea parte de vreme mai prietenoasă în următoarele zile. În următoarea perioadă sunt semnalate ploi moderate cantitativ, în cea mai mare parte a teritoriului, însoțite de fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări  ale vântului și răcire accentuată. În plus, meteorologii avertizează că nivelul precipitaților va crește semnificativ, atingând pragul de 40 litri/metru pătrat, iar vremea se va răci brusc în vest și nord-vest, unde este posibil să apară și căderi de grindină.

Totodată, în aceste zone vântul va căpăta aspect de vijelie. Vremea continuă să se răcească pe toată durata lunii, valorile maxime și minime încadrându-se între 3 și 13 grade C. Cerul va fi predominant noros pe tot parcursul lunii, iar începând cu mijlocul lunii noiembrie vom avea și minime de 0 grade C și precipitații mai bogate.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×