Temperaturile scad drastic și sunt așteptate ninsori și lapoviță. Avertismentul meteorologilor despre vreme

Temperaturile scad drastic și sunt așteptate ninsori și lapoviță. Avertismentul meteorologilor despre vreme
Vreme ploioasă în cea mai mare parte a țării. Sursa foto: digi24.ro

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi și odată, cu ea, frigul își face simțită prezența. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru acest sfârșit de săptămână, iar veștile nu sunt printre cele mai bune. Începând cu vineri, vremea se răcește semnficativ, valorile termice scăzând chiar sub pragul normal pentru această perioadă.

Sâmbătă sunt așteptate ninsori

Weekend-ul aduce temperaturi specifice sezonului rece în cea mai mare parte a teritoriului și, mai mult decât atât, sâmbătă sunt semnalate ninsori pe crestele montane. Pe parcursul zilei, va picura trecător în sud-est, nord-vest şi la munte, iar noaptea ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor țării.

De vreme mohorâtă vom avea parte și în Capitală, unde se anunță o scădere semnificativă a valorilor termice, de la o maximă de 30 de grade Celsius înregistrată joi, la doar 14 grade. În plus, vântul va sufla cu viteze de până la 20 km/h, iar reprizele de ploaie își vor face simțită prezența pe toată durata intervalului prognozat.

Ploile continuă și în acest weekend. Sursa foto: stirileprotv.ro
Ploile continuă și în acest weekend. Sursa foto: stirileprotv.ro

Vremea rămâne rece și luni

Vremea continuă în aceeași notă și luni, când sunt anunțate ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a țării. În București, precipitațiile apar sporadic, iar în zonele de creastă se mențin condiții de lapoviță și ninsoare. În ceea ce privește valorile termice, acestea nu vor depăși pragul maxim de 15 grade Celsius.

Totodată, meteorologii avertizează că luni sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat, sunt semnalate căderi de grindină de dimensiuni mici și medii, cu precădere în ținuturile vestice, dar și în Dobrogea și Bărăgan. Vești ceva mai bune vin, însă, din nordul Moldovei, unde se arată puțin soarele, chiar dacă nu vom avea mai mult de 15-16 grade Celsius, iar vântul se întețește semnificativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×