Probleme la nivel înalt pentru PSD! Un alt lider important a fost condamnat la închisoare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 17:45
Probleme la nivel înalt pentru PSD! Un alt lider important a fost condamnat la închisoare GALERIE FOTO
Un lider PSD a fost condamnat la închisoare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Continuă problemele la nivel înalt pentru PSD! După ce au rămas fără Liviu Dragnea care a ajuns în Penitenciar și au ratat fără drept de apel alegerile prezidențiale, social democrații trec acum prin alte momente dificile.

Probleme la nivel înalt pentru PSD!

Preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost acuzat de şantaj, în primă instanţă, în acelaşi dosar fiind achitat fostul senator Valer Marian şi patronul unei firme de construcţii de drumuri, Mirel Vlas.

Potrivit portalului Tribunalului Satu Mare, Mircea Govor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru primul capăt de acuzare din rechizitoriu.

Un alt lider important a fost condamnat la închisoare

Govor a fost achitat pentru celelalte două capete de acuzare din acelaşi dosar. Primul se referă la şantajarea unui avocat din oraş, iar celelalte la şantajarea unui primar din judeţ şi al unui director de instituţie.

Mai mult de atât, instanţa a dispus confiscarea sumei de 124.800 lei. Practic, banii au făcut obiectul infracţiunii de şantaj descrise în cuprinsul rechizitoriului, şi menţin măsura sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând acestuia.

De remarcat că sentinţa poate fi atacată în apel, în termenul legal de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.

Vă readucem aminte că Mircea Govor a fost arestat preventiv în perioada 23 decembrie 2015 – 22 ianuarie 2016. A ajuns în arest în urma unor percheziţii, el fiind preşedinte al filialei judeţene a PSD la acea vreme.

Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Govor s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii locale. Nu s-a oprit aici și a şantajat un avocat, un primar de comună şi un fost şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×