Niciun candidat pentru funcțiile de conducere ale DNA, DIICOT și la Parchetul General. Cătălin Predoiu: „Nu sunt îngrijorat”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 15:47
Niciun candidat pentru funcțiile de conducere ale DNA, DIICOT și la Parchetul General. Cătălin Predoiu: „Nu sunt îngrijorat”
Niciun candidat la concursul pentru șefia DNA *foto: hepta.ro

Noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că niciun procuror nu s-a înscris până vineri, 20 decembrie, la selecția pentru funcțiile de conducere la DIICOT, DNA și Parchetul General. Predoiu a explicat că termenul pentru depunerea dosarului expiră luni și susține că oamenii se vor înscrie în acea zi.

Niciun candidat pentru funcțiile de conducere ale DNA, DIICOT și la Parchetul General

Cătălin Predoiu a explicat la Realitatea Plus faptul că „nu s-a înscris, dar nu sunt îngrijorat, pentru că aud colegi în CSM: „Lăsaţi, domnule ministru, mulţi o să se înscrie în ultima zi”. Astfel, ultima zi de înscriere pentru concursul de ocupare a funcţiilor de şef la DIICOT, DNA şi Parchetul General este luni, 23 decembrie.

Potrivit Ziare.com, Bogdan Licu le-ar fi transmis joi seară membrilor din Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că nu vrea să candideze pentru funcţia de procuror general al României.

Reamintim că secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât respingerea solicitării de delegare în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a Giorgianei Hosu, cea care în prezent ocupă funcția de adjunct DIICO, după ce a preluat atribuțiile de la Felix Bănilă.

Pe de altă parte, procurorii CSM i-au prelungit delegarea lui Bogdan Licu pentru încă două luni, până la finalizarea selecţiei demarate de ministrul Justiţiei.

Se caută stabilitate în parchetele conduse de interimari

Cătălin Predoiu a explicat că la Secţia pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu şi Oana Hăineală în funcţii de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”.

„S-a discutat. Eu am exprimat punctul de vedere ca în perioada aceasta, până la numirea procurorilor-şefi la Parchetul General, adjuncţii, şefii de secţie la DNA, DIICOT să avem stabilitate în sistem şi ca cei care deţin deja aceste funcţii să mai primească o delegare de două luni de zile. E opinia mea, cred în ea, nu are legătură cu nicio persoană. (…) Nu critic, s-a discutat, s-a votat democratic, legal, iau lucrurile ca atare”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Justiţiei, votul pe care l-a dat, joi, în secţia pentru procurori a CSM a fost pentru „stabilitate”. „Eu am votat pentru stabilitate, plecând de la premisa, de la un cuget pe care-l ştiu curat că nu înseamnă nici favorizarea cuiva, nici că cineva pleacă din start cu un avantaj. Dimpotrivă. Nu critic pe nimeni. Era bine să fie această stabilitate”, a mai spus Predoiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×