Primul pacient din Torino, Italia, care a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost declarat vindecat, dar boala a recidivat

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
18/03/2020, 09:31
Primul pacient din Torino, Italia, care a fost diagnosticat cu coronavirus, a fost declarat vindecat, dar boala a recidivat
Primul pacient cu coronavirus din Torino a fost declarat vindecat, dar boala a recidivat. Sursa foto: profimediaimages.ro

Primul pacient care a fost infectat cu coronavirus în Italia a fost declarat vindecat în urmă cu câteva zile, dar marţi testul pentru COVID-19 i-a ieşit din nou pozitiv. Pacientul este din oraşul Torino.

Primul pacient din Torino care a fost diagnosticat cu coronavirus a fost declarat vindecat, dar boala a recidivat

Pacientul care iniţial fusese vindecat, fiind primul pacient cu coronavirus din Torino, Italia, a fost depistat ca fiind din nou infectat cu coronavirus la un test făcut marţi.

Astfel, pacientul a fost pus la izolare. Pacientul este un bărbat de 40 de ani, om de afaceri, iar acesta fusese declarat vindecat după ce a fost tratat şi i se făcuseră mai multe teste care au ieşit negative.

Exudatul a relevat că boala bărbatului a revenit

Marţi, medicii italieni i-au făcut un exudat bprbatului, iar testul a arătat că bărbatul încă mai are un nivel redus de coronavirus în organism.

„Confirmăm că el s-a vindecat. Într-o astfel de fază, e normală o oscilare între negativ și pozitiv, se întâmplă la toate infecțiile”, a declarat profesorul Giovanni Di Perri, specialist virusolog.

Bărbatul nu va fi lăsat să plece acasă, unde şi-ar putea îmbolnăvi familia şi copiii, acesta va râmâne în continuare la izolare. Medicii italieni îi vor face cestuia teste până când virusul COVID-19 va dispărea definitiv din organism, astfel încât pacientul să plece în siguranţă, „siguranţă totală” ce o va oferi şi acelora cu care va intra în contact.

Epidemia de coronavirus din Italia s-a menţinut constantă în ziua de marţi, comparativ cu bilanţul zilei de luni, nu a cunoscut un nou vârf, ceea ce este o veste foarte bună, în contextul în care cifrele sunt în continuare înspăimântătoare. 345 de oameni au murit, aducând numărul deceselor la un total de 2.503 victime.

Numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 31.506 cazuri în Italia după ce, marţi, au mai fost testate pozitiv nu mai puţin de 3.526 de persoane. Până în momentul de faţă, în Italia, au fost vindecaţi 2.941 de oameni. de asemenea, 2.060 de persoane infectate se află în stare gravă la terapie intensivă.

Oamenii de ştiiinţă se întreabă când va fi atins vârful epidemiei de coronavirus. Italia a oferit un răspuns în acest sens, punând la dispoziţie un studiu făcut de o echipă de oameni de ştiinţă din Genova. Potrivit studiului, vârful epidemiei de coronavirus din Italia se va înregistra pe data de 25 martie, dacă epidemia urmează în acelaşi context ca şi până acum.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×