Primul caz de coronavirus confirmat în ANAF! Anunțul făcut de instituția publică

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 12:59
Primul caz de coronavirus confirmat în ANAF! Anunțul făcut de instituția publică

ANAF a anunțat primul caz de infectare cu coronavirus. Funcționarul a muncit în cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Brașov – Trezoreria Brașov, însă nu desfășura activitate cu publicul. 

Primul caz de coronavirus confirmat în ANAF!

Conform ANAF, măsurile dispuse au fost imediate. S-au dezinfectat toate spațiile din cadrul DGRFP Brașov, izolarea la domiciliu a angajaților care au venit în contact cu persoana diagnosticată pozitiv cu coronavirus, dar și informarea structurilor din subordine pentru adoptarea măsurilor pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19.

Conducerea ANAF susține că a luat toate măsurile necesare astfel încât contribuabilii, dar și angajații să fie în siguranță în unitățile fiscale. Agenția Națională de Administrare Fiscală recomandă contribuabililor să își plătească obligațiile fiscale prin intermediul Spațiului Privat Virtual (declarații și obținerea de informații) și plata efectuată prin internet banking pe ghiseul.ro.

Numărul de îmbolnăviri din România a ajuns la 261!

Numărul de îmbolnăviri a ajuns în România la 261. Guvernul a luat o serie de acțiuni fără precedent pentru a limita răspândirea coronavirusului în România. Au fost majorate bugetele Ministerului Sănătății și ale Afacerilor Interne, au fost garantate credite pentru IMM-uri, dar și faptul că se vor plăti salariile angajaților aflați în șomaj tehnic.

“Am decis prin OUG să majorăm plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri prin fondul de garatare. Am majorat cu cinci miliarde plafonul și vom majora cu încă 5 milarde dacă e necesar.

O altă măsură foarte importantă este de a asigura plata angajaților în șomaj tehnic prin Ministerul Muncii, bugetul ANOFM prin bugetul de șomaj. E clar că multe companii sunt afectate de epidemie și nu au veniturile necesare pentru a plăti salariile și exista riscul ca angajații să fie dați afară. Decizia este de a plăti 75% din salariul mediu brut pe toată perioada cât e șomaj tehnic”.

Guvernul a înăsprit pedepsele pentru două infracțiuni!

În plus, Guvernul a decis să înăsprească pedepsele pentru două infracțiuni și a decis să mai adauge o pedeapsă în Codul Penal, omisiunea de date: „Am luat o măsură importantă de modificare a Codului Penal privitoare la infracțiunile care se petrec în contextul epidemiei de coronavirus.

Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații. Știți foarte bine că există foarte multe situații când un cetățean revine dintr-o țară afectată. În cazul în care comit un fals și nu spun din ce țară vin, din ce localitate vin, vor suferi consecințele legii. Înseamnă că ei comit o infracțiune care va fi pedepsită cu închisoare.

Am majorat pedepsele pentru zădărcinirea combaterii bolilor. Cine nu respectă carantina sau alte măsuri dispuse de autorități, trebuie să știe că li se va întocmi dosar penal”, a comunicat Orban.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×