Primele semne de încetinire a epidemiei de coronavirus în Italia! Anunțul de ultima oră al guvernatorului

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 17:50
Primele semne de încetinire a epidemiei de coronavirus în Italia! Anunțul de ultima oră al guvernatorului GALERIE FOTO
Italienii spun că au reușit să încetineasca rata deceselor. Sursa foto - hepta.ro

Primele semne de încetinire a epidemiei de coronavirus în Italia își fac apariția încet, dar sigur. Astfel, regiunea cel mai puternic afectată, Lombardia transmite că există o încetinire a contagiunii. Anunțul a fost făcut chiar de guvernatorul său, Attilio Fontana.

Primele semne de încetinire a epidemiei de coronavirus în Italia!

Vă reamintim că în această zonă, una extrem de populată, unde se află şi capitala financiară a Italiei, Milano, s-au înregistrat nu mai puțin de 1.218 decese. Numai în weekend 252 de oameni și-au pierdut viața, acesta fiind cel mai mare bilanţ de până acum.

În total, în Italia s-au înregistrat 368 de noi decese duminică din cauza COVID-19. Este de departe cel mai ridicat bilanţ pentru o singură zi înregistrat până acum în lume. Aici este inclusă chiar și China, țara de unde a pornit acest virus.

Anunțul de ultima oră al guvernatorului

Cu toate acestea, în ciuda înmulţirii deceselor, guvernatorul Attilio Fontana a spus că există și câteva motive de optimism. Concret, italianul spune că dacă analizăm datele, se observă clar că numărul de noi cazuri creşte într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile.

„Nu am văzut încă statisticile de astăzi, dar vedem unii mici paşi înainte”, a declarat el la Radio 1 „Înmulţirea (cazurilor de coronavirus) nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie – o spun în şoaptă”, a afirmat el.

Totuși, premierul Giuseppe Conte a declarat și el pentru presa din Italia că răspândirea coronavirusului se înrăutăţeşte în Italia la modul general.

„Oamenii de ştiinţă ne spun că epidemia nu şi-a atins încă vârful. Aceste săptămâni vor fi cele mai riscante”, a afirmat Conte.

Șeful Executivului a mai spus că o schimbare de direcţie în privinţa contagiunii va fi văzută în zilele următoare, după măsurile stricte de limitare a deplasării persoanelor impuse de la 8 martie. Premierul spune că, în mod normal, trebuie să apară rezultatele schimbărilor în comportamentul cetăţenilor.

Lombardia este regiunea unde a apărut primul grup de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×