Primarul din Piatra Neamţ, autoizolat la domiciliu . A cerut testarea de coronavirus după ce ce a participat la un concurs de dans sportiv

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 16:42
Primarul din Piatra Neamţ, autoizolat la domiciliu . A cerut testarea de coronavirus după ce ce a participat la un concurs de dans sportiv
Dragoş Chitic, suspect de coronavirus, s-a autoizolat la domiciliu. Sursa foto: Facebook

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus din Neamţ a ajuns la 5 după ce încă trei persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de coronavirus. Ultima persoană infectată, o şefă a serviciului de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care s-a întors recent de la Paris.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a decis să se anutoizoleze la domiciliu începând de marţi, 17 martie, întrucât a participat la un concurs de dans sportiv unde a fost invitat împreună cu soţia sa, concurs la care a participat mai multe persoane infectate cu cornavirus.

Ulterior, s-a dovedit că cei doi organizatorii ai concursului de dans fuseseră infectaţi cu COVID-19. Municipalitatea contribuise financiar la concursul repectiv. Astfel, edilul s-a autoizolat împreună cu soţia după participarea la concursul de dans.

Cum eu şi soţia am fost invitaţi şi am participant la acel eveniment, din respect pentru toţi cei cu care aş putea intra în contact, am decis ca de astăzi să mă autoizolez la domiciliu.

Am discutat şi cu Direcţia de Sănătate atunci când am luat această decizie preventivă şi voi face  testul pentru a vedea dacă este totul în regulă.

Mă simt bine, nu am nici eu şi nici membrii familiei nici cel mai mic simptom de infectare cu covid-19, dar consider că este corect să procedez aşa pentru a-i proteja pe cei cu care, prin natura funcţiei, aş intra în contact.

Imediat ce voi avea rezultatul testului îl voi comunica şi voi respecta, ca orice cetăţean responsabil, toate regulile de protecţie stabilite în acest caz“, a anunţat primarul Dragoş Chitic.

Astăzi şi luni, în Neamţ, trei persoane au fost testate pozitiv, două dintre acestea fiind participante la acelaşi concurs de dans la care a fost invitat şi edilul municipiului. Concursul de dans a avut loc la Sala polivalentă din Neamţ, la începutul lunii martie.

La data de 17.03.2020, ora 8:30, din Neamţ s-au raportat la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile următoarele informaţii: 113 persoane în carantină, 417 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care şase instituţionalizate“, a transmis Direcţia de sănătate Publică. 

George Lazăr, prefectul de Neamţ, a atras atenţia că toţi agenţii economici trebuie să respecte limita maximă de 50 de persoane care se pot afla concomitent într-un spaţiu închis: magazin, mall, sală de cinema, bar, restaurant etc. 

Şi Primăria Piatra Neamţ a anunţat noi măsuri dispuse pentru a preveni infectarea cu coronavirus, între ele limitarea programului pieţei centrale, închiderea telegondolei (instalaţia de agrement la înălţime care traversează oraşul până pe culmea Cozla), baia comunală, sala piolivalentă, stadionul şi spălarea străzilor cu substanţe pe bază de clor. 

În scopul prevenirii îmbolnăvirilor s-au stabilit o serie de măsuri suplimentare ce urmează să se aplice în Piatra Neamţ. Pentru că temperaturile permit, străzile sunt splălate cu substanţe pe bază de clor, avizate de Direcţia de Sănătate Publică, iar spaţiile publice stradale şi mobilierul urban vor fi dezinfectate în fiecare noapte“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×