Coronavirusul are o variantă mai bună și una mai rea? Răspunsul specialiștilor români

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 16:33
Coronavirusul are o variantă mai bună și una mai rea? Răspunsul specialiștilor români
Coronavirusul are o variantă mai bună și una mai rea? Răspunsul specialiștilor români. Sursa foto: Hepta

Foarte mulți români se întreabă dacă noul coronavirus are o variantă mai bună și una mai rea, motiv pentru care specialiștii au oferit un răspuns bazat pe cele mai recente descoperiri.

Câte variante are coronavirusul

Autoritățile române le transmit celor care se întreabă dacă noul coronavirus are mai multe subtipuri și care dintre acestea ar putea fi mai agresive.

„Este normal ca orice virus să prezinte în timp diferite subtipuri. Un studiu pe un număr limitat de cazuri a identificat două variante ale coronavirusului, tipul L și tipul S, dar diferențele între ele sunt mici”, transmite Grupul de comunicare strategică.

În ceea ce privește întrebarea dacă una dintre aceste variante este mai agresivă, specialișii români au răspuns că „în prezent, nu există nicio dovadă științifică că aceste diferențe ar provoca simptome mai severe ale bolii pentru un subtip comparativ cu celălalt”.

Grupul de comunicare strategică transmite că deocamdată nu există date care să arate că subtipul prezent în România ar fi diferit decât cele din alte state.

Precizările autorităților române

„În prezent, nu există nicio dovadă științifică că subtipul prezent în România ar fi mai blând sau mai agresiv decât în alte țări”, au mai transmis reprezentanții statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×