Primarul din Gdansk, înjunghiat în fața a mii de persoane. VIDEO

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 14:49
Primarul din Gdansk, înjunghiat în fața a mii de persoane. VIDEO
Primarul din Gdansk, înjunghiat în timpul unui eveniment caritabil, în fața a mii de persoane

Pawel Adamowicz, primarul orașului polonez Gdansk a fost înjunghiat în timpul unui eveniment caritabil. Acesta este în stare critică. Atacatorul, un localnic în vârstă de 27 de ani, a fost reținut imediat după agresiune. Suspectul nu a fost oprit să intre pe scenă pentru că avea asupra lui o legitimație de presă, conform presei poloneze. În timp ce localnicul era reținut, acesta striga că a fost condamnat pe nedrept în timpul guvernului condus de Platforma Civică, din care face parte și primarul orașului polonez.

De asemenea, mass-media poloneză a informat că bărbatul a efectuat o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare pentru patru atacuri cu mână armată contra unor bănci din Gdansk. De altfel, potrivit presei, sănătatea psihică a individului s-a degradat serios în perioada cât a stat după gratii.

Primarul din Gdans a fost înjunghiat pe scenă în fața a mii de persoane

Incidentul șocant a avut loc duminică seară, la evenimentul caritabil Marea Orchestră a Crăciunului. În urma acestuia, Pawel Adamowicz a fost grav rănit cu un obiect ascuțit. Acesta a fost reanimat pe scenă, apoi transportat cu ambulanța la spital.

Primarul din Gdansk, înjunghiat în fața a mii de persoane. VIDEO
Atacatorul, un localnic în vârstă de 27 de ani, a fost reținut imediat după agresiune

Însă, după o operație de cinci ore, încă nu se află în afara oricărui pericol.„Pacientul este în viaţă”, le-a declarat jurnaliștilor chirurgul care l-a operat pe primar, adăugând că ”starea acestuia este foarte, foarte gravă”.

La scurt timp după agresiune, Andrzej Duda, președintele Poloniei, a scris pe Twitter un mesaj pentru primarul orașului polonez. ”Am aflat că medicii au reuşit să îi restabilească funcţia cardiacă lui Pawel Adamowicz care a fost rănit grav. Există speranţă, dar starea lui rămâne serioasă.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×