Cutremur în SUA! Donald Trump este anchetat de FBI. E suspect că ar colabora în secret cu Rusia

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
12/01/2019, 15:50
Cutremur în SUA! Donald Trump este anchetat de FBI. E suspect că ar colabora în secret cu Rusia GALERIE FOTO
Cutremur în SUA! Donald Trump este anchetat de FBI. E suspect că ar colabora în secret cu Rusia

FBI îl anchetează pe Donald Trump, după ce serviciile americane, au strâns indicii că acesta al colabora cu Rusia. Cutremurul de la vârful statului a fost anunțat de cei de la The New York Times. Ancheta a fost grăbită tocmai de concedierea de către Donald Trump a directorului FBI, James Comey.

„Investigaţia avea implicaţii explozive. Anchetatori specializaţi în contrainformaţii au analizat dacă acţiunile preşedintelui ar reprezenta o posibilă ameninţare pentru siguranţa naţională. Agenţii au încercat să afle şi dacă Donald Trump lucra în mod conştient pentru Rusia sau intrase fără a şti sub influenţa Moscovei. Investigaţia declanşată de FBI a avut şi un aspect penal cunoscut de mult timp, s-a verificat dacă demiterea lui James Comey a fost o formă de obstrucţionare a justiţiei”, au anunțat cei de la New York Times.

Donald Trump este anchetat oficial de FBI! Agenții vor să afle dacă președintele colaborează cu Rusia în secret

Vestea că Donald Trump este anchetat de FBI a fost ca un șoc pentru instituțiile din Statele Unite ale Americii. Cel mai puternic om din lume este suspectat că ar colabora în secret cu Rusia. Ancheta FBI-ului a fost declanșată în timp ce instituția cerceta implicarea Rusiei în câștigarea alegerilor din Statele Unite. Atunci, în 2017, președintele a făcut o mișcare care a fost un catalizator pentru derularea anchetei. Donald Trump l-a destituit atunci pe James Comey, directorul FBI.

Donald Trump l-a concediat în 2017 pe directorul FBI, James Comey

Decizia de a-l destitui pe șeful FBI a dus la anchetarea lui Donald Trump. Inițial actul său a fost considerat o posibilă ameninţare pentru siguranţa naţională. Agenţii au încercat să afle şi dacă Donald Trump lucra în mod conştient pentru Rusia sau doar intrase fără să își dea seama sub influenţa Moscovei. Avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, a lăsat impresia că nu este o problemă că președintele SUA este anchetat de instituția care apără țara. „Faptul că a fost lansată în urmă cu un an şi jumătate şi că nu au apărut elemente privind vulnerabilităţi în materie de securitate naţională înseamnă că nu au găsit nimic”, a declarat Rudolph Giuliani care a spus totuși că nu știa despre această anchetă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×