Recidivistul din Alba a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 13:55
Recidivistul din Alba a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu
În lipsa legii privind recursul compensatoriu, bărbatul ar mai fi stat cel puțin un an la închisoare

Recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr din Mediaș, sâmbătă spre duminică, în fața unui club, a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu. Rusu Marius în vârstă de 30 de ani a fost eliberat condiționat în luna mai, anul 2018, după aproximativ 10 ani de închisoare. Bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare, în 2010, pentru tentativă de omor și tentativă de omor deosebit de grav.

Conform deciziei de la Judecătoria Deva, individul a beneficiat de 408 zile câștigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu, dar și de 96 de zile de libertate câștigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. Astfel, în lipsa legii privind recursul compensatoriu, bărbatul ar mai fi stat cel puțin un an la închisoare.

Recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr la Mediaș a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu

”Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev.

Recidivistul din Alba a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu
Recidivistul din Alba a câștigat 408 zile de libertate

şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008. Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat.

Recidivistul din Alba a câștigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu
Bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare, în 2010, pentru tentativă de omor și tentativă de omor deosebit de grav

Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare. Astfel fiind şi întrucât în speţă sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 6 C.p. rap. la art. 59 C .p., instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius conform dispozitivului”, se arată în motivarea Judecătoriei Deva privind eliberarea condiționată a individului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×