Primăria Hârșova, măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Se interzice staționarea grupurilor mai mari de 3 persoane pe domeniul public

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 10:57
Primăria Hârșova, măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Se interzice staționarea grupurilor mai mari de 3 persoane pe domeniul public
Primăria orașului Hârșova a luat măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului

Primăria orașului Hârșova a luat măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului și interzice staționarea grupurilor mai mari de trei persoane pe domeniul public.

Primăria Hârșova, măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului

”Se interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public și se recomandă ca staționarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente”, se arată în hotărârea adoptată de Primăria Hârșova.

Conform Mediafax, o altă măsură luată de Primăria Hârșova în încercarea de a evita răspândirea coronavirusului este limitarea accesului în parcuri și în locuriule de joacă pe timpul stării de urgență.

”Se limitează acccesul în spațiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgență, cu respectarea dispozițiilor referitoare la numărul persoanelor care pot sta grupate”, se mai arată în decizia Primăriei.

”Este momentul să trecem de la vorbe la fapte”

”Vă rog, pe această cale, încă o dată, să stați acasă și să ieșiți doar pentru rezolvarea unor probleme urgente, pentru a nu vă expune riscului de contaminare”, le-a transmis locuitorilor primarul din Hârșova, Viorel Ionescu.

Apoi, într-o intervenție la Antena 3, edilul a detaliat decizia luată la nivelul Primăriei: ”Hotărârea am transmis-o către Poliția națională pentru a putea fi pusă în aplicare. Cred că poate fi aplicată foarte bine legea. Văzând ce se întâmplă în Europa, cred că va veni momentul când se vor lua restricții dure”.

”Cred că este momentul să trecem de la vorbe la fapte, iar autoritățile, în astfel de situații de urgență, trebuie să ia măsuri. În momentul de față nu am informații că s-au dat amenzi, dar unei persoane i s-a făcut dosar penal. E vorba de cineva care trebuia să stea în izolare. Sunt patrule mixte, poliție locală, jandarmerie”, a mai precizat Viorel Ionescu.

Centrul comercial Băneasa Shopping City din București a decis vineri să își întrerupă activitatea în perioada 23 martie – 16 aprilie 2020 pentru a-și proteja atât clienții și retailerii precum și angajații. Excepție de la aceasă hotărâre fac farmaciile și hypermarketul carrefour din interiorul mall-ului.

Pandemia de coronavirus a forțat autoritățile române să intre în stare de urgență, iar toate marile lanțuri de hypermarket din România au decis să își adapteze programul în funcție de nevoi și să facă măsuri pentru siguranța clienților.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×