Program hipermarket-uri pe perioada de urgență. Ce orar au Lidl, Carrefour, Mega Image, Kaufland, Auchan și Cora

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
17/03/2020, 12:45
Program hipermarket-uri pe perioada de urgență. Ce orar au Lidl, Carrefour, Mega Image, Kaufland, Auchan și Cora
Program hipermarket-uri pe perioada de urgență

Pandemia de coronavirus a forțat autoritățile române să intre în stare de urgență, deși numărul celor infectați cu temutul virus este destul de redus în România în acest moment. Pentru a preîntâmpina însă un scenariu negru, cum este cel din Italia, românii au fost invitați să stea acasă. Singurele „plimbări” pe care românii le pot face sunt cele până la locul de muncă sau până la hipermarket-uri, acolo unde își pot cumpăra alimentele necesară cât timp stau în carantină. Astfel, în acest caz, toate marile lanțuri de hypermarket din România au decis să își adapteze programul în funcție de nevoi și să facă măsuri pentru siguranța clienților.

Programul hipermarket-urilor în perioada de urgență

Cel mai mare lanț de hipermarket-uri din România, Carrefour, a decis să păstreze pentru moment programul așa cum îl aveau. Cu toate acestea, lanțul francez a luat o serie de măsuri pentru a avea grijă de sănătatea clienților. Printre acestea se numără dezinfectarea tuturor cărucioarelor, caselor de marcat și a spațiului de lucru a casierilor. De asemenea, la casele de marcat au fost montate panouri transparente în toate magazinele.

Și cei de la Lidl au anunțat că programul a rămas la fel. De asemenea, lanțul de retail german a luat mai multe măsuri pentru siguranța clienților, dar și a angajaților. Printre acestea se numără dezinfectarea coșurilor, dar și accentul pus pe plata cu cardul.

Cei de la Cora au anunțat la rândul lor că au un program normal, dar au efectuat mai multe măsuri de prevenire, dezinfectare și igienizare. De asemenea, Cora le recomandă clienților să plătească cu cardul și îi invită să își ia comenzile prin livrare, în online.

Și Auchan a anunțat că programul rămâne neschimbat, dar solicită clienților să folosească dezinfectanții, să păstreze o distanță de cel puțin un metru față de celelalte persoane, să facă cumpărăturile la orele cu trafic mai redus și să utilizeze cardul.

Nici programul celor de la Kaufland nu a suferit modificări. Cu toate acestea și acest lanț de retail a adus mai multe propuneri pentru clienți. Printre acestea se numără și o distanță de 2 metri între clienți.

Mega Image, singurul lanț de hypermarket care își schimbă programul

Singurul lanț de hypemarket-uri care și-a schimbat programul este Mega Image, cel care a trecut toate magazinele la programul dintre orele 8:00 și 22:00.

„Acest program ne va permite să pregătim mai bine magazinul înainte de deschidere, pentru dezinfectare, igienizare și pentru aprovizionare. Mai mult, daca va fi necesar, pentru a evita aglomerarea, vom permite accesul unui număr limitat de persoane”, se arată în notificarea de pe facebook a celor de la Mega Image.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×